IZBEGAVAJTE IH

Nakon 40-te su apsolutno zabranjene: Ove namirnice udvostručuju proces starenja!

Da biste zadržali mladoliki izgled, ovih namirnica ćete se morati odreći

Nutricija
20:16h Autor:
Foto: Shutterstock

Pored naših urođenih gena, svakodnevna ishrana i način života igraju važnu ulogu u brzini starenja organizma. Ovaj proces je za žene, bez dileme, prirodni neprijatelj broj jedan. Zato, izbegavajte ovu hranu ako želite da izgledate mlađe što duže:

 

Pržena hrana

 

U procesu prženja hrane emituje se puno štetnih materija. Ove supstance ne samo da izazivaju rak, već i ubrzavaju proces starenja ćelija u telesnim tkivima.

 

Osim toga, ona lako dovodi do prekomerne težine i gojaznosti. Višak masnog tkiva može uticati na metabolizam i hormonalne procese, oštetiti tkiva i rad organa, a samim tim i ubrzati proces starenja.

 

Sokovi

 

Studija u Velikoj Britaniji pokazala je da redovno konzumiranje šećera ne samo da povećava obim struka, već uzrokuje i prerano starenje. Elastična vlakna kože se razgrađuju, pojavljuju se bore i fleke, što posebno utiče na stariji izgled.

Ishrana sa visokim sadržajem šećera može da uspori i moždane aktivnosti, ošteti pamćenje i izazove demenciju.

 

Konzervirana hrana

 

Iako je jednostavna za upotrebu, tokom prerade se koristi mnogo štetnih aditiva, soli ili šećera. Dugotrajna upotreba konzervirane hrane nije samo vrlo štetna za zdravlje, već i ubrzava degeneraciju i starenje svih tkiva.

 

Proizvodi od prerađenog mesa

 

Prerađeni mesni proizvodi sa visokim sadržajem soli oštećuju sluzokožu želuca, povećavaju opterećenje bubrega, krvni pritisak, štete svim organima našeg tela i na kraju ubrzavaju proces starenja.

Grickalice

 

Grickalice sadrže veliki prcenat masti i svih loših hranjivih elemenata koje ni malo nisu korisne za naše zdravlje. U njihovoj prozvidnji se koristi velii broj aditiva koji, kao što smo već naveli loše utiču na organizam i izazivaju brže strenje.

 

(stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...