Provereno

Narodni lek za holesterol, dijabetes i kamen u bubregu krije se u samo jednoj biljci: Spas za telo! (RECEPT)

Da li ste nekada jeli bamiju? Kako ste je spremali? Ova biljka je izuzetno lekovita, a kod nas nepravedno zapostavljena

Nutricija 11.01.2020. - 17:26h Autor: Stil/ narodnamedicina.info
Foto: Shutterstock

Bamija je biljka koja uspeva u svim klimatskim  uslovima u kojima uspeva i kukuruz. Iako je tropska biljka, kod nas se odavno odomaćila. Veoma se lako i jednostavno gaji, a bolesti i štetočine je retko napadaju. 

 

U kulinarstvu je našla široku primenu, pa je možete jesti kuvanu (kao boraniju), barenu (u salatama), prženu na roštilju ili konzerviranu. 

 

Bamija sadrži: 7,6 grama ugljikohidrata; 80 miligrama folne kiseline; 2 grama proteina; 3 grama prehrambenih vlakana; 21 miligrama vitamina C i 60 miligrama magnezijuma i jako malo kalorija

 

Šta sve može bamija da učini za zdravlje čoveka: 

 

  • Smanjuje apsorpciju glukoze iz hrane;
  • sprečava kamen u bubregu;
  • kontroliše dijabetes;
  • smanjuje holesterol; 
  • poboljšava imunitet;
  • olakšava tegobe izazvane astmom.

 

Recept: Iseckajte bamiju u jednu čašu i prelijte mlakom vodom. Ostavite da odstoji preko noći. Vodu koju je bamija otpustila, konzumirajte pola sata pre doručka. 

 

Ovaj lek će kontrolisati nivo šećera u krvi i poboljšati celokupno zdravlje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...