zbogom salo

Ravan stomak kao od šale: Ova namirnica topi naslage, ali samo ako je ovako jedete!

Konzumiranje ove sirove namirnice dovešće do toga da jedete manje ugljenih hidrata tokom dana, a to je put do željene linije

Fitnes & Nutricija
21:28h Autor:
Ravan stomak kao od šale: Ova namirnica topi naslage, ali samo ako je ovako jedete!
Foto: Profimedia

Sirovi bademi su bogati proteinima, nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima, vlaknima i mineralima.

Istraživanja su pokazala da svakodnevno konzumiranje sirovih badema ubrzava postupak mršavljenja za čak 62 odsto. Nivo ukupne telesne masnoće smanjuje se za čak 56 odsto, dok se mršavljenje na području stomaka ubrzava za 50 odsto.

Jedna porcija od oko 23 badema je sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.

Za gubitak masnoće na stomaku ključni su upravo proteini. Zato su bademi odličan izbor, jer osim što sadrže proteine, bogati su i svim nutrijentima potrebnim za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća.

Ovo je lista namirnica koje tope masne naslage noću: Lekari dali tačan spisak!

foto: Shutterstock

S druge strane, bademi se sporo razgrađuju pa ostavljaju dugotrajan osećaj sitosti, što će vas zaustaviti u posezanju za hranom koja je vašem organizmu nepotrebna.

Bademi su i puni dijetalnih vlakana koja su neizostavna za pravilan rad sistema za varenje, a ubrzavaju i metabolizam. Takođe, naučnici su dokazali da bademi uspešno smanjuju indeks telesne mase, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a smanjuju i rizik od nastanka brojnih bolesti, na primer bolesti srca, rak debelog creva, dijabetes.

Pored toga, bitno je da pravilno jedete, vodite računa o vremenu unosa namirnica, hranite se zdravo i svakodnevno vežbate. Kombinacija tih faktora dovešće vas do vitke linije i zdravog tela.

Kesten leči čak 13 bolesti: Plod koji čuva srce i bubrege, pun magnezijuma i vitamina C!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs