Namirnica koja obnavlja čitav organizam

Razloga je mnogo: Kada pređete 50-tu, ovu namirnicu obavezno morate da uvrstite u ishranu!

Ova namirnica ima veliki broj benefita za organizam. Gotovo, može da se meri sa lekom

Fitnes & Nutricija
18:26h Autor:
Razloga je mnogo: Kada pređete 50-tu, ovu namirnicu obavezno morate da uvrstite u ishranu!
Foto: Shutterstock

Kada zađete u 50-te godinehrskavica i vezivno tkivo iz zglobova krenu da se troše velikom brzinom.

Kvalitet kostiju takođe se narušava, a zbog gubitka kolagena koža počinje da stari. Da biste do sprečili sve to, postoji rešenje, a radi se o želatinu.

Osnovna zdravstvena korist želatina je upravo jačanje zglobova i kostiju. Čak ga i lekari preporučuju svim pacijentima koji boluju od bolesti koštano-zglobnog sisitema.

Čuvar zdravlja i dugovečnosti: Napitak koji reguliše probavu i ublažava simptome menopauze! (RECEPT)

Predstavlja jako dobar prirodni lek za obnavljanje hrskavice, a ima pozitivan uticaj i na tetive, kosti i nokte.

Naročito je pogodan za obnavljanje hrskavice u kolenu.

Osim toga on je izuzetno dobar za jačanje srčanog mišića. Reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, povoljno deluje na kožu i daje joj elastičnost.

Najbogatiji je kolagenom i upravo njemu duguje sva lekovita svojstva koja ima. Osim njega bogat je prolinom, glicinom i proteinima.

  • Bogat je kalcijumom, a osim toga i vitaminom D, koji povećava gustinu kostiju.
  • Kada pričamo o prirodnim lekovima za osteoporozu on je sjajn izbor.
  • Na kožu utiče tako što pokreće regeneraciju ćelija, dajući joj ujdnačen ten, elastičnost i sjaj.
  • Goveđi želatin sadrži minerale koji nedostaju ishrani, a koji su od velike važnosti za zdrave zube i nokte.

Kao što smo rekli, u ovim godinam kvalitet kostiju počinje da opada, zato da biste izbegli lomove potrebno je da pijete jednu šolju želatina dnevno.

Izgledajte besprekorno u zrelim godinama: 8 tajni žena koje stare sa stilom!

Primena:

Želatin možete da obezbedite organizmu, tako što ćete 1 kašiku pomešarti sa jogurtom i tako ga popiti u toku nekog obroka.

Ono što je najbitnije kada je reč o izboru želatina je da bude goveđi a nikako biljnog porekla, kako bi bio delotvoran.

Učestale glavobolje u letnjem periodu: Neurolog savetuje kako da ih momentalno ublažite!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs