Namirnica koja obnavlja čitav organizam

Razloga je mnogo: Kada pređete 50-tu, ovu namirnicu obavezno morate da uvrstite u ishranu!

Ova namirnica ima veliki broj benefita za organizam. Gotovo, može da se meri sa lekom

Nutricija 07.07.2019. - 18:12h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Kada zađete u 50-te godinehrskavica i vezivno tkivo iz zglobova krenu da se troše velikom brzinom.

 

Kvalitet kostiju takođe se narušava, a zbog gubitka kolagena koža počinje da stari. Da biste do sprečili sve to, postoji rešenje, a radi se o želatinu.


Osnovna zdravstvena korist želatina je upravo jačanje zglobova i kostiju. Čak ga i lekari preporučuju svim pacijentima koji boluju od bolesti koštano-zglobnog sisitema.

 

 

Čuvar zdravlja i dugovečnosti: Napitak koji reguliše probavu i ublažava simptome menopauze! (RECEPT)

 

Predstavlja jako dobar prirodni lek za obnavljanje hrskavice, a ima pozitivan uticaj i na tetive, kosti nokte.

 

Naročito je pogodan za obnavljanje hrskavice u kolenu.

 

Osim toga on je izuzetno dobar za jačanje srčanog mišića. Reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, povoljno deluje na kožu i daje joj elastičnost.

 

Najbogatiji je kolagenom i upravo njemu duguje sva lekovita svojstva koja ima. Osim njega bogat je prolinom, glicinom i proteinima.

 

 

  • Bogat je kalcijumom, a osim toga i vitaminom D, koji povećava gustinu kostiju.

 

  • Kada pričamo o prirodnim lekovima za osteoporozu on je sjajn izbor.

 

  • Na kožu utiče tako što pokreće regeneraciju ćelija, dajući joj ujdnačen ten, elastičnost i sjaj.

 

  • Goveđi želatin sadrži minerale koji nedostaju ishrani, a koji su od velike važnosti za zdrave zube i nokte.


Kao što smo rekli, u ovim godinam kvalitet kostiju počinje da opada, zato da biste izbegli lomove potrebno je da pijete jednu šolju želatina dnevno.

 


Izgledajte besprekorno u zrelim godinama: 8 tajni žena koje stare sa stilom!

 

Primena:

 

Želatin možete da obezbedite organizmu, tako što ćete 1 kašiku pomešarti sa jogurtom i tako ga popiti u toku nekog obroka.

 

Ono što je najbitnije kada je reč o izboru želatina je da bude goveđi a nikako biljnog porekla, kako bi bio delotvoran.

 

 

Učestale glavobolje u letnjem periodu: Neurolog savetuje kako da ih momentalno ublažite!

 

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...