Provereno deluje

Ako morate da smršate 8 kg za nedelju dana: Evo šta ćete uraditi!

Nakon ove dijete više vam se neće tražiti velike količine hrane, a telo će se očisiti od toksina i masnoća

Nutricija 17.06.2019. - 12:15h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ako vam je neophodno brzo mršavljenje, ovo je prava dijeta za vas. Poštujte ova pravila i smršaćete 8 kilograma za 7 dana.

 

Pravilo broj jedan: nikad ne preskačite obroke tokom ove nedelje mršavljenja.

 

To što jedete jednom dnevno, neće vam pomoći da izgubite kilažu.

Pauza između obroka ne sme biti veća od 3 sata.

 

Drugo pravilo: Ne čekajte da pregladnite. Čim osetite glad - jedite!

 

Eksperimentom je dokazano da ovaj plan ishrane pomaže da se izgubi od 5 do 8 kilograma nedeljno. Ali morate da strogo pratite uputstva!

 

Prvi dan

 

Ovo je najvažniji dan u programu. Prvi dan se jede samovoće. Jedite svo voće koje volite. Samo nemojte da jedete banane. Najbolje je da jedete što više dinja i lubenica. Ne smete da jedete povrće: ni sirovo, ni bareno.

 

Tokom dana morate da popijete od 8 do 12 čaša vode. Ako ste gladni, slobodno uzmite još voća.

 

Drugi dan

 

Ovaj dan se posvetite povrću. Izaberite ono koje volite. Možete ga jesti sirovo ili bareno. Ne smete da dodajete ulje ili so. Samo jednom smete da pojedete porciju kuvanog krompira.

 

Neograničeno možete jesti šargarepu, brokoli, krastavac, bundevu, zelenu salatu, kupus i patlidžan.

 

Ako vam se ide u toalet, idite. Normalno je da drugi dan imate neku vrstu proliva. Nemojte da se brinete - organizam se čisti. Ne zaboravite da  pijete od 8 do 12 čaša vode.

 

Treći dan

 

Ovo je dan kada se kombinuje voće i povrće. Smete da jedete sve od voća i povrća, ali banane i krompir zaboravite.

 

Važno je da voće i povrće ne jedete zajedno! Napravite šejk za doručak, sezonsku salatu za ručak i seckano voće za večeru. Ne zaboravite da pijete vodu!

 

Četvrti dan

 

Ovo je dan za banane i mleko. Možete jesti koliko želite, ali više od 10 banana i 3 čaše mleka nećete moći da konzumirate. Možda vam se čini da ćete danas gladovati, ali verujte nam da nećete! Popijte mleko za doručak, ručak i večeru, a između toga jedite banane. Garantujemo vam da nećete osećati glad. Pijte dosta vode.

 

Peti dan

 

Ako volite paradajz, ovo je vaš dan. Za ručak pojedite šolju barenog pirinča bez začina, a za doručak i večeru ukupno 7 paradajza. Telo će proizvesti mnogo mokraćne kiseline, stoga morate da pijete puno vode. Danas obavezno popijte od 12 do 15 čaša vode.

 

Šesti dan

 

Za ručak možete da pojedete šoljicu pirinča. Ostatak dana provedite na povrću i voću. Videćete da vam je telo naviklo na male količine hrane i nećete  osećati potrebu za jelom.

 

Sedmi dan

 

Poslednji dan dijete. Imate pravo na malu činiju pirinča i barenog povrća. Danas nemojte jesti voće u izvornom obliku nego cedite sok od njega i pijte ga. 

 

Nakon ove dijete izgubićete do osam kilograma. Ovakav plan ishrane možete da sprovedete samo jednom mesečno.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs