Popravlja imunitet

Napitak za čišćenje jetre: Iz tela izbacuje toksine i bolesti! (RECEPT)

Da biste bili jaki i zdravi, u telo unosite pravu hranu

Fitnes & Nutricija
12:03h Autor:
Napitak za čišćenje jetre: Iz tela izbacuje toksine i bolesti! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ovaj moćni napitak namenjen je čišćenju jetre koja predstavlja glavni izvor energije. Zdravlje jetre je od vitalnog značaja jer ona uklana štetne hemikalije i toksine iz tela. Jetra je ta koja se bori protiv bolesti i organizam snadbeva esencijlnim nutrijentima.

Da bi jetra bila zdrava morate da jedete pravu hranu, bogatu vlaknima i nutrijentima.

Stoga isprobajte ovaj napitak koji je pravi izvor zdravlja, vitamina i minerala:

Potrebno je: 1 manja cvekla, 1 jabuka, 1 nar, čaša i po vode.

Priprema: Cveklu i jabuku očistite pa isecite na kocke. Nar očistite pa sve prebacite u blender. Dodajte vodu i sameljite. Napitak pijte kao međuobrok.

5 razloga zašto treba da pijemo sodu bikarbonu!

Dobrobiti ovog napitka:

Cvekla - Čisti krv, poboljšava rad jetre. Bogata je antioksidansima, i odličan je borac protiv raka. Sprečava visok krvni pritisak. Zbog obilja magnezijuma, cvekla leči aterosklerozu i hipertenziju. Pomaže telu u borbi protiv depresije.

Jabuka - Ovo voće je poznato po svojim antikancerogenim svojstvima. Zbog pektina ona razgrađuje holesterol u krvi. Jabuka smanjuje rizik od hroničnih bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, rak, srčane bolesti i demenciju.

Nar - Obiluje vlaknima, antioksidansima i vitaminima B, E i C. Odličan je borac protiv tuberkoloze, dizenterije i Ešerihije koli. Štiti od bolesti srca kao i štitne žlezde. Naučna istraživanja kažu da je nar glavni borac u suzbijanju kancera.

Stil.kurir.rs

Emocije izazivaju bolesti: Srce strada od briga, jetra od besa, želudac od nesažvakanih dela, a štitna žlezda od neizgovorenih reči!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs