Vodite računa o svom zdravlju

Napitak za žene u menopauzi: Štiti mozak, jača srce, snaži kosti! (RECEPT)

Svakoj ženi u menopauzi je potrebno malo pomoći da ostane zdrava i zadovoljna, a ovaj napitak upravo to čini

Nutricija
10:39h Autor:
Foto: Profimedia

Nikad ne smete da dozvolite sebi da dehidrirate, jer to dovodi do nekih ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su: 

 

- krv postaje gušća pa ne može da dođe do bržeg protoka, što opet izaziva visok krvni pritisak i holesterol.

- Imate rizik od gojaznosti, dijabetesa tipa 2 pa čak i mogućnost pojave raka.

 

Ispijanje vode mora da bude navika koju ćete uvek sprovoditi ujutru, u podne i uveče. 2 čaše vode na prazan želudac, 2 čaše vode pre ručka, i čaša vode posle večernjeg tuširanja!

 

Ukoliko voda nije vaše piće, probajte da pijete ovaj napitak od kurkume, đumbira i meda koji ima nekoliko zdravstvenih pogodnosti:

 

Kurkuma 

 

Kurkuma je u stanju da spreči bolesti srca. Ona sprečava zgrušavanje krvi, reguliše krvni pritisak.. Izuzetno je dobra za mozak. Istraživanje iz 2014. godine kaže da kurkuma može povećati rast nervnih ćelija u mozgu za čak 80 posto. Stručnjaci preporučuju kurkumu u lečenju Alchajmerove bolesti, kao i žrtvama moždanog udara kako bi obnovili funkcije mozga.

 

Ovo su najbolji saveti za dug i srećan život: Doživećete stotu bez problema, ako radite ovo!

 

Đumbir

 

Đumbir ima snažna antiupalna i antioksidativna svojstva. Izraelsko istraživanje je pokazalo da ima odlične rezultate u lečenju srca, smanjenju holesterola, sprečava pojavu "lošeg" holesterola, te sprečava aterosklerozu.

 

Đumbir koristi mozgu tako što povećava nivo neurotransmitera koji poboljšavaju pamćenje, fokusiranje, bolji san, koncentraciju i td...

 

Med

 

Med poboljšava zdravlje mozga pogotovo kod žena u menopauzi. Zahvaljujući antioksidansima u medu, možemo sprečiti oštećenja moždanih ćelija. Istraživanja sprovedena u Iraku su zaključila da med može da spreči demenciju, te da može da poveća cirkulaciju u mozgu. 

 

Za ovaj napitak potrebno je: 1 šolja + 3 šolje vode; 4 kašičice kurkume; 4 kašičice praha đumbira; prstohvat crnog bibera; 1/4 šolje meda.

 

Priprema: U jedan mali lončić stavite đumbir, kurkumu i crni biber. Prelijte sa šoljom vode. Kuvajte nekoliko minuta, a zatim isključite ringlu.

Kada se tečnost malo ohladi dodajte med i sve  ostavite još sat vremena da stoji. A  može da ostane i preko noći. 

 

Nakon toga kroz gazu procedite smesu. A onda ovoj smesi dodajte još 3 šolje vode. Sve to čuvajte u frižideru i pijte tokom dana.


Stil.kurir.rs

 

4 kućna leka za čišćenje creva: Nikad više nećete imati problema sa kolitisom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs