Super smuti

Najbolji način za buđenje organizma: Prirodni sok koji reguliše probavu! (RECEPT)

Hraniti se zdravo znači jesti kisele i alkalne namirnice u pravilnoj razmeri. U savremenoj ishrani međutim preteže hrana koja u telu stvara kiselinu

Fitnes & Nutricija
Autor:
Najbolji način za buđenje organizma: Prirodni sok koji reguliše probavu! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Prema filozofiji dr Majra, najvažniji put do dobrog zdravlja je onaj koji vodi kroz želudac. Ako jedete pravu hranu na pravi način, telo će moći da se očisti. Možda ćete hteti malo da smršate, i to je u redu, međutim alkalna ishrana ne služi tek mršavljenju - ona je plan za postizanje vitalnosti. Želimo da se naše telo vrati u svoj prirodni oblik kako bi funkcionisalo najbolje što može.

U tome može da pomogne i knjiga "Alkalni sokovi i smutiji" autora dr Stivena Domeniga, iz koje je recept za sok "Iznenađenje za buđenje". Ovaj sok od batata za doručak pomoći će razvoju zdrave crevne flore bitne za valjanu probavu. Slatki krompir (batat) vrlo je alkalan i biće odličan, iako pomalo neobičan izbor za početak dana. Sok od drugih vrsta krompira, ako se koriste sirovi, može da uzrokuje gasove. S batatom je druga priča. Kruška i šargarepa daju divnu slatkoću, kao i vlakna i vitamine. Grejpfrut dodaje svežinu citrusa jutarnjem soku.

Šta sve leči sok od 1 cvekle, 1 šargarepe i 1 jabuke: Sveto trojstvo za zdravo telo! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Sastojci za sok "Iznenađenje za buđenje":

1 mali batat 1 kruška 1 šargarepa 3 lista salate romane ½ glavice komorača 1 grejpfrut

Priprema:

1. Batat, krušku i šargarepu ogulite i nasecite. Stavite ih u sokovnik, a kada dobijete sok, dodajte mu listove salate kako biste i od njih dobili sok.

2. Nakon toga isecite komorač na sitnije komade i dodajte ih soku. Oljuštite grejpfrut, razdelite ga na kriške pa i njega stavite u sokovnik. Kada se sve dobro izmeša, ulijte u čašu.

Pomaže jetri i bubrezima, reguliše probavu i još preko 20 zdravstvenih problema: Ovako se pravi vodeni kefir! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs