Korisni saveti

Visoke temparature utiču na zdravlje: Glavobolje izazvane vrućinom izbegnite na ovih pet načina!

Kada se znojimo naše telo gubi tečnost i važne minerale. Povećava se protok krvi u koži i smanjuje se krvni pritisak, uzrokujući tako glavobolje kod nekih ljudi

Nega 18.08.2018. - 15:49h Autor: 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Nemački institut za glavobolje, internet platforma posvećena pružanju informacije u vezi sa ovim problemom, objavila je pet saveta kako ih sprečiti glavobolje na visokim temperaturama.

 

Nosite sunčane naočare

 

Jaka Sunčeva svetlost nadražuje moždane nerve. To može prouzrokovati glavobolje, ali i biti okidač za migrene. Nošenje naočara stoga je preporučljivo. Takođe, važno je nositi šešir ili kapu, kako bi se zaštitili krvni sudovi i nervi na čelu.

 

Voda i slane grickalice spašavaju

 

Kada se znojimo naše telo gubi tečnost i važne minerale. Povećava se protok krvi u koži i smanjuje se krvni pritisak, uzrokujući tako glavobolje kod nekih ljudi.

 

Takođe, kada je vruće preporučuje se ispijanje bar jednog litra vode više dnevno nego što je uobičajeno. Grickanje slane užine, poput štapića, pomaže u nadoknađivanju potrošenih minerala.

 

Jeftina rešenja za rashlađivanje prostorija: Kada krenu velike vrućine, OVAKO se možete rashladiti kod svoje kuće!

foto: Shutterstock

Prilagodite se temperaturi

 

Velika temperaturna razlika između vazduha i onog iz zatvorenih klimatizovanih prostora potencijalni je okidač za glavobolje.

 

Ako je razlika veća od pet stepeni, preporučuje se da obučete dodatni sloj odeće kako bi vam bilo toplo sve dok se vaše telo ne aklimatizuje na niže temperature.

 

Manje parfema i mirisnih losiona

 

Mirise bolje osetimo kada je vruće, stoga će ljudi koji pate od migrene biti dodatno osetljivi na to. Imajte na umu i izaberite losione bez mirisa.

 

Sporije ispijajte hladne napitke

 

Nešto vrlo hladno u vašim ustima može biti zaslužno za takozvani ”brain freeze” ili sladolednu glavobolju. Stoga bi se hladna hrana i napici trebalo konzumirati sporije.

 

Kako preživeti paklene vrućine: Top 10 saveta koji će vam olakšati život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs