Mislite na vreme

Gde god kreneš, uvek nosi ove 3 stvari sa sobom: Mogu da spasu život i u najkritičnijoj situaciji!

Verovali ili ne, hrana je na poslednjem mestu na listi stvari koje su neophodne za preživljavanje

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Život u sekundi može da vam se nađe u krizi, jer nesreće se događaju, a ove tri stvari tada mogu da vam spasu život!

Stručnjak za preživljavanje Krik Stjuart kaže da nikada ne bi trebalo da izlazite iz kuće bez nečega čime ćete zapaliti vatru, pročistiti vodu i cirade za zaštitu od vremenskih nepogoda. Ovi saveti posebno važe za ljude koji idu u prirodu ili putuju.

1. Pribor za paljenje vatre

Nije previše skup niti velik - na primer, magnezijumski inicijator vatre nosi se kao privezak, a košta oko 900 dinara. On stvara iskre koje zapale vatru. Šibice nisu dobra ideja jer ako se nakvase vodom od njih neće biti koristi.

2.Pročišćavanje vode

Postoje posebne tablete koje ubijaju bakterije i čine je sigurnom za piće. Jedna tableta uglavnom je dovoljna za litar vode. Ako nemate tablete, poslužiće i lončić u kojem možete da prokuvate vodu na vatri.

"Uvek ljudima govorim da ne stavljaju život na kocku zbog vode. Ako ste u lošem stanju i pijete vodu u divljini koja može da bude prepuna mikroorganizama, rizikujete i gubitak života, oni mogu doslovno da vas ubiju", objašnjava Stjuart.

Kako se izvući iz automobila koji tone: Ova 3 koraka će vam spasti život! (VIDEO)

foto: Shutterstock

3. Zaštita od vremenskih nepogoda

Šatorsko krilo ili ciradu verovatno već imate kod kuće, ili možete jeftino da ih nabavite. To će vas zaštititi od vremenskih nepogoda ili utopliti ako se nađete negde u prirodi i čekate pomoć. Od tog komada tkanine možete brzo da napravite sklonište ili se ogrnete.

"Ove tri stvari uvek nosite sa sobom u rancu dok pešačite ili kampujete u prirodi, ili čak u automobilu dok putujete. To je najbolja stvar koju možete da uradite kako biste se osigurali i preživeli ako se nešto dogodi", kaže ovaj stručnjak i dodaje:

"Ljudi najčešće brinu o hrani, ali ljudsko telo je "programirano" tako da bez nje može da preživi duže vreme. Hrana je na dnu liste stvari potrebnih za preživljavanje", ističe Stjuart.

2 načina da izvučete ključeve iz zaključanog automobila: Nema potrebe za razbijanjem stakla! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs