Još jedan razlog da je odmah skuvate

Lepota iz šoljice: Kako sve možete da koristite kafu u svakodnevoj nezi! (RECEPT)

Kofein je takođe čest sastojak koji nalazimo u kremama za područje oko očiju, jer stimuliše cirkulaciju i kožu čini čvrstom

Nega
Autor:
Lepota iz šoljice: Kako sve možete da koristite kafu u svakodnevoj nezi! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Još u starim vremenima su naše bake govorile kako je za bolji ten kože dobro ujutro popiti jednu šoljicu crne kafe. Istraživanja su posle zaista dokazala kako ove tvrdnje i nisu bez osnova, jer kofein učvršćuje i štiti kožu od preteranog isušivanja i starenja.

Kozmetička industrija je uspešno primenila kofein u raznim kremama za suvu kožu, koje pomažu epidermu da se sam zaštiti stimulisanjem unutražnje proizvodnje lipida. Kofein je takođe čest sastojak koji nalazimo u kremama za područje oko očiju, jer stimuliše cirkulaciju i kožu čini čvrstom.

Kreme sa kofeinom su se pokazale izuzetno uspešne u smanjenju otečenosti kapaka. Upravo zbog ovog svojstva koje utiče na stimulaciju cirkulacije kofein je čest sastojak i krema za uklanjanje celulita.

Ovo je bilo dovoljno dokaza je kafa zaista korisna, a sada evo i nekoliko recepata kojih možete sami pripremiti i uveriti se u čudotvorna svojstva kafe.

Čudotvoran napitak: Ovo je kafa uz pomoć koje je čovek skinuo 40 kilograma!

foto: Shutterstock

Tonik za lice - skuvajte crnu kafu, stavite je u posudice za led i zamrznite. Sa ledom od kafe masirajte lice. Ovaj tonik osim što učvršćuje kože istovremeno i osvežava lice.

Losion za toniranje kože - na vatu nanesite sveže kuvanu crnu kafu i masirajte lice. Ovim tonikom ćete izjednačiti boju kože i čak dobiti blago preplanulu nijansu.

Maska protiv bora - pomešajte jednu kašiku ražanog brašna sa skuvanom crnom kafom, te kada postane gusta smesa dodajte žumance i ponovo dobro pomešajte. Stavite masku na lice te nakon 15 minuta masku isperite.

Maska za tamnu kosu - pomešajte dva žumanca sa kašikom ruma i dve kašike tople vode. Smesi dodajte kašiku mlevene kafe i biljnog ulja. Nanesite ravnomerno na kosu i ostavite da deluje oko 5 minuta. Potom isperite dobro sa toplom vodom.

Tretman protiv celulita - toplu mlevenu kafu rasporedite na problematična područja i omotajte ih plastičnom folijom. Ostavite da deluje oko dvadeset minuta, potom isperite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs