Izbegavajte ih

Ne možete da spavate i budite se umorni: Ovo su 3 najveće greške koje pravite pre spavanja!

Jedna do najgorih stvari koje možete da učinite za svoj organizam jeste da buljite u mobilni telefon pre odlaska u krevet

Nega 13.12.2017. - 17:32h Autor: miss7
Foto: Shutterstock

Ako imate problema sa spavanjem ili se iz bilo kog razloga budite umorni, velike su šanse da razlog leži upravo u navikama pre odlaska u krevet.

 

Donosimo vam 3 najveće greške zbog kojih ne možete da spavate i budite se umorni:

 

1. Previše tehnologije

Jedna do najgorih stvari koje možete da učinite za svoj organizam jeste da buljite u mobilni telefon pre odlaska u krevet. Plavo svetlo koje emituje tehnologija stimuliše mozak tako da što duže ostane budan. Nije baš idealno, zar ne?

 

Svaki čovek pred spavanje treba da popije kašičicu jabukovog sirćeta: Evo zašto!

foto: Shutterstock

2. Prekasna večera

Koliko god uveče volite da jedete u krevetu, upravo je taj najkasniji obrok najgori za vaše telo. Nije problem samo u činjenici da se tako najlakše gojite, već punog stomaka i loše spavamo. Igrajte na sigurno i tri sata pre odlaska u krevet ipak dopuste organizmu da svari sve što ste konzumirali do tada. Takođe, kasni treninzi nisu baš idealni za telo jer mozak dobija signale da je u "aktivnom" režimu i trudiće se da što duže ostane budan.

 

3. Alkohol

Čaša vina pre spavanja? Ne, ako vam je san imalo važan. Alkohol remeti REM fazu sna, zbog čega je san loš i nekvalitetan, a ujutru se budimo umorniji nego kad smo legli.


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...