Korisno znati

Prirodna apoteka: Kako sprečiti i lečiti upalu desni?

Gingivitis, upala desni, je veoma često oboljenje usne duplje koje se, ukoliko se ne leči, može razviti u paradontozu. Kako sprečiti razvoj ove opasne bolesti?

Nega
Autor:
Foto: Promo

Upalu desni uzrokuje zubni plak, koji se sastoji od velikog broja bakterija i mikroorganizama.

 

Prvi simptomi ovog oboljenja su crvene i otečene desni koje krvare pri pranju zuba, kao i loš zadah. Kasnije se može javiti i povlačenje desni, klimanje, pa čak i ispadanje zuba.

 

Kako lečiti upalu desni i paradontozu?

 

Prevencija i redovna higijena su najbolji lek. Međutim, ukoliko već dođe do upale, potrebno je odmah reagovati i pristupiti rešavanju problema. Potpuno prirodno ulje Masterdent, zahvaljujući jedinstvenom sastavu - lekovitim biljkama koje rastu na našim prostorima, kao što su menta, matičnjak, podubica, neven, zečji trn deluje, umirujuće na kožu i sluzokožu i smiruje upalne procese. Takođe, Masterdent ima i antibakterijsko dejstvo, te otklanja probleme prouzrokovane parodontozom u prve dve faze te bolesti, dok se primenom ulja u trećoj ili četvrtoj fazi postiže značajno usporenje daljeg napredovanja bolesti.


Kako se primenjuje Masterdent ulje?

 

Nekoliko kapi Masterdent ulja se nakapa između palca i kažiprsta, a potom kružnim pokretima utrlja u desni. Utrljavanje traje do pet minuta. Tretman se ponavlja dva do tri puta u toku dana, posle pranja zuba. Nakon tretmana nije poželjno jesti i piti deset minuta. Nakon nekoliko tretmana, uz primenu ulja tokom masaže desni, oseća se osveženje, umirenje i umekšavanje desni.

 

Više informacija o uljima za negu desni možete dobiti pozivom na brojeve telefona: 064/6454907 i 064/6454908 ili na sajtu Lifewithnature.rs.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs