Kokoške zatvorene u malom prostoru sigurno neće davati jaja istog kvaliteta kao one koje život provode u gore navedenim uslovima.
Danas ćemo vam pokazati kako da razlikujete dobra i zdrava jaja, od onih drugih.
Uvek uzmite u obzir sledeće:
1. Boja žumanaca
Idealna boja žumanca bi trebalo da bude što bliža narandžastoj! Dakle, bolje izbegavajte jaja sa svetlijim žumancetom.
Više nikad ne ostavljajte jaja u frižideru: Evo zašto!
2. Debljina žumanceta
Što deblje, to bolje! Zdravija jaja teže da budu deblja i punija hranjivim sastojcima.
3. Debljina i gustina ljuske
Teško je oceniti ljusku samo na osnovu pogleda! Trebalo bi razmotriti izgled ljuske i utvrditi njene karakteristike. Zdravije jaje imaće jaču i deblju ljusku!
Ne oklevajte da kontaktirate lokalne farme i dobro se rapitate o uslovima pod kojima čuvaju i hrane živinu!
Ona peče ljuske od jaja: Kada saznate zašto, i vi ćete početi to da radite! (RECEPT, VIDEO)