Dobro razrađen plan

Meditacija, suvi šampon, retko tuširanje: Poznati svetski dizajneri otkrivaju tajne za negu! (FOTO)

Za svoj dobar izgled zahvaljuju genetici, ali i pomno razrađenom planu nege kom su verne godinama

Nega
10:00h Autor:
Meditacija, suvi šampon, retko tuširanje: Poznati svetski dizajneri otkrivaju tajne za negu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Dijan von Furstenberg ili pak Karolina Erera spadaju u sam vrh svetske modne scene, a žene iz javnog života već decenijama biraju njihove kreacije. Isto tako, mnogi će primetiti kako obe izgledaju odlično, pogotovo ako uzmemo u obzir da imaju 70, odnosno 78 godina. Za svoj dobar izgled zahvaljuju genetici, ali i pomno razrađenom planu nege kom su verne godinama. Zašto Karl Lagerfild svaki dan koristi suvi šampon za kosu, zašto Vivijen Vestvud ne voli tuširanje, ali i koji je omiljeni vid rekreacije Done Karan, saznajte u nastavku u nastavku!

Vivijen Vestvud

Večna britanska buntovnica je radikalna čak i u pristupu prema svom telu. Naime, kako je izjavila u jednom intervjuu, ne tušira se prečesto. Umesto toga, jednom nedeljno napravi kupku u kojoj zaista uživa, a na taj način želi da doprinese očuvanju planete Zemlje tako što će trošiti što manje resursa. Ipak, dodala je da ujutro pre izlaska pere određene delova tela, poput pazuha. Drugo pravilo kog se religiozno drži je maksimalno izbegavanje sunca.

Vivijen Vestvud: Večita buntovnica na vrhu modne piramide

foto: profimedia

Karl Lagerfild

Nekako nam se čini da ovaj neobičan dizajner ima celu paletu trikova koje ne želi da otkrije, a samo manji broj njih podelio je sa javnosti. Za početak, svakodnevno koristi suvi šampon za kosu, i to zato što mu se sviđa beli ton koji njime postiže, umesto njegovog prirodnog sivog. Dalje, oko podneva pravi kupku sa solju, dok tuširanje uglavnom ne praktikuje zbog nepoželjnog efekta uvijanja kose koje dolazi kao posledica vlage.

Jedinstveni Karl Lagerfeld: Pravila koja čine život slavnog dizajnera!

foto: Profimedia

Dona Karan

Kao svoju glavnu tajnu lepote, 69-godišnja američka dizajnerka navodi redovnu meditaciju koju praktikuje od svoje 18. godine, a ceo ritual dopunjuje jogom ili pilatesom. Baš kao ni prethodno navedeni dizajneri, ni Dona Karan ne voli tuširanje, već preferira duge kupke s mirisnim uljima mente i lavande, za koje kažu da odlično deluju u borbi sa stresom i nesanicom.

Dona Karan napušta modu i odlazi u penziju!

foto: profimedia

Dijan von Furstenberg

Nekad stalna gošća razuzdanih žurki na mestima poput "Studija 54", ova dizajnerka je već decenijama posvećena uravnoteženoj i promišljenoj ishrani, sa posebnim naglaskom na konzumiranje voća i povrća. Kako je objasnila za Vog, ishrana nikad ne bi trebalo da se svodi na neki strogi i neodrživi režim. Umesto toga, treba postepeno da učimo da nam kvalitetna prehrana postane način života. Što se tiče rekreacije, von Furstenberg kaže kako nikad ne preskače redovno istezanje.

Saveti modne ikone Dajan von Furstenberg (70): Pravila koje svaka žena treba da zna posle tridesete!

foto: Profimedia

Karolina Erera

U slučaju Karoline Erere, postoje dva osnova pravila kojih se drži: izbegavanje sunca i unos velike količine vode. Kao nešto što bi svakako trebalo da izbegavamo, Erera navodi svakodnevno pranje kose, koje donosi više štete nego koristi.

Upečatljivi dezeni kraljice elegancije: Karolina Herera na Nedelji mode u Njujorku

foto: profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs