Odlučan

Karl Lagerfild: Ravna obuća pokazuje stav

U istoriji mode, između 1800. i 1840. žene su nosile ravnu obuću - čak i uz balske haljine, one bi nosile baš ovakve cipele, rekao je slavni dizajner
Moda
23:54h
Karl Lagerfild: Ravna obuća pokazuje stav
Foto: Reuters

Nakon što je na Šanelovoj reviji za novu kolekciju po prvi put manekenkama obuo patike, slavni dizajner Karl Lagerfild i javno je potvrdio da je sasvim ok nositi ravnu obuću.

"U istoriji mode, između 1800. i 1840. žene su nosile ravnu obuću - čak i uz balske haljine, one bi nosile baš ovakve cipele'', rekao je Karl.

Na nedavno održanoj Šanelovoj reviji, manekenke su nosile glamurozne svetlucave, prozirne haljine, a na nogama su imale patike koje, takođe, čine deo Šanelove Haut Couture kolekcije, a koje se mogu okarakterisati kao sportski šik.

''Devojke ih naprosto obožavaju. Uverio sam se u to po načinu na koji su trčale niz stepenice, to je tako prirodno kada ste u patikama'', rekao je Karl. ''Silazak niz stepenice na platformama veoma je težak, nezgrapan i ne tako lep. Patike daju novi moderan stav modi – fleksibilnost''.

Ove glamurozne patike koštaju tri hiljade eura i moguće ih je kupiti samo uz kompletan autfit, tako da se ljubitelji mode širom sveta nadaju da će ovaj trend početi još više da se širi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs