Lepo i korisno

Dona Karan nagrađena za rad na Haitiju: Kroz modu za razvoj

Poznata kreatorka se zalaže za razvoj umetničkog obrazovanja širom sveta a najnovije odlikovanje dobiće za rad sa zanatlijama sa Haitija
Vesti
09:00h Autor:
Dona Karan nagrađena za rad na Haitiju: Kroz modu za razvoj
Foto: AP

Organizacija koja radi na globalnom razvoju kroz modu odlikovaće modnu kreatorku Donu Karan za njen rad sa zanatlijama na Haitiju, ali i širom sveta, piše AP.

Organizacija "Kroz modu za razvoj" (Fashion 4 Development) inače partner Ujedinjenih nacija dodeliće poznatoj dizajerki priznanje 23. septembra u Njujorku.

Dona Karan se bavi podsticanjem održive ekonomije, zalaže se za otvaranje novih radnih mesta i radi na razvoju umetničkog obrazovanja širom sveta.

Njena Fondacija Urban Zen radi na razvijanju tržišta i predstavlja rad zanatlija na Haitiju, u SAD i drugim zemljama. Ona je dizajnirala i bila je kustos zbirke "Haiti prirodno". Karan je na tom projektu radila sa zanatlijama koji stvaraju reciklirane majice, tašne, lustere od drveta i nakit od rogova, i to prodaje u prodavnicama svojih partnera, ali i svoje Fondacije.

U saradnji Fondacije Urban Zen i Paula Colesa sa Haitija sledećeg proleća planira se otvaranje stručnog obrazovnog centra za obuku zanatlija za kreiranje nakita, tašni i ostalih modnih detalja. Karan je počasni ambasador SAD u toj zemlji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs