Na prirodnoj bazi

Uklonite osunčan ten: Piling za sjaj kože

Mleko, bademovo ulje, zob, sok od limuna, šećer, med i krompir samo su neki od prirodnih saveznika vašeg svetlijeg tena tela i lica
Nega
19:42h
Uklonite osunčan ten: Piling za sjaj kože
Foto: Shutterstock

Leto je već prošlo, a vi niste zadovoljni vašim osunčanim tenom lica i tela. Ukoliko želite da povratite vaš svetliji ten i sjaj kože, poslužite se sredstvima koja već imate u kuhinji. U nastavku sledi više ideja za piling, a vi odaberite za vas onaj pravi.

Sandalovina i sirovo mleko u prahuPomešajte šoljicu sirovog mleka sa kašikom sandalovine u prahu. Nanesite ovaj piling na telo i ostavite da se osuši. Isperite vodom.

Mleko u prahu, bademovo ulje i medPomešajte jednake količine mleka u prahu, sok od limuna, med i bademovo ulje. Nanesite ga na svoje telo i lice i ostavite 15 minuta. Za bolje rezultate primenite ovaj piling za uklanjanje osunčanog tena tri puta dnevno.

Šećer i sok od limunaPomešajte šećer i sok od limuna i napravite gustu smesu. Nanesite ga na preplanulo telo i ostavite da se osuši 20 minuta. Isperite hladnom vodom. Šećer je odlično sredstvo za čišćenje za sve tipove kože.

Med i sok od limunaPomešajte med i nekoliko kapi limuna u posudi. Nanesite ovaj piling za uklanjanje osunčanog tena na lice i druga područja. Ostavite da stoji nekoliko minuta i isperite normalnom vodom.

Kurkuma prah i mlekoPomešajte prstohvat kurkuma praha, sirovo mleko i iscedite sok od limuna. Nanesite ovu smesu na preplanulo lice i telo i isperite hladnom vodom kada se osuši.

Zob i jogurt

To je super piling za uklanjanje osunčanog tena. Jednostavno napravite gustu smesu od jogurta i zobi i nanesite na lice i druga zahvaćena područja. Jogurt omekšava kožu, a zob deluje kao piling.

KrompirZgnječite krompir i nanesite ga na zahvaćena područja najmanje 20 minuta. On pomaže kod izbeljivanja kože.

Aloja veraGel aloja vere se smatra odličnim izbeljivačem. Izbeljuje kožu jako dobro i pokazuje svoju snagu brže od drugih prirodnih lekova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs