Iskustvo jedne žene

Probala sam i zaista deluje: Kako sam dezodorans zamenila sodom bikarbonom!

Kako spadam u red onih žena koje za deset dana letovanja uspevaju da potroše celu bočicu dezodoransa, rešila sam da probam
Nega
16:26h Autor:
Probala sam i zaista deluje: Kako sam dezodorans zamenila sodom bikarbonom!
Foto: Thinkstock

Pre nekoliko dana čula sam od drugarice za jedan sjajan trik - već duže vreme ona umesto dezodoransa koristi sodu bikarbonu. Mom iznenađenju nije bilo kraja.

Kako spadam u red onih žena koje za deset dana letovanja uspevaju da potroše celu bočicu dezodoransa, rešila sam da probam. Pomislila sam - što da ne.

Naime, cela filozofija se sastoji u sledećem - stavite sodu bikarbonu na tacnu ili bilo koju plastičnu posudu. Meni je poslužila prazna kutijica od kreme, prvenstveno zbog poklopca. Malo nakvasite šake i lagano dohvatite sodu bikarbonu, taman toliko da vam se jedan sloj zalepi za prste. Potom, prstima je razmažete ispod pazuha, koji vam ostaje potpuno suv. Višak sode sam spadne.

Bio je ponedeljak kada sam prvi put rešila da isprobam trik. Izašla sam iz kupatila, navukla haljinu i krenula na posao. Pa kako bude da bude.

Ceo dan sam provela na poslu, na momente odlazeći do wc-a da proverim "situaciju". Ništa, nije bilo apsolutno nikakvog neprijatnog mirisa. Naprotiv. Potpuno neutralan miris, tako da je i haljina ostala netaknuta, bez tragova znoja.

Od tog dana, retko kada mi se desi da preskučim ritual sa sodom bikarbonom. Nema onog mešanja mirisa dezodoransa sa prirodnim mirisom kože, koji zna da bude i te kako neprijatan.

Pomešajte med i sodu bikarbonu: Jedite mesec dana po 3 kašičice, evo šta će se desiti! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs