Isprobajte

Uklonite ružne modrice sa nogu: Domaći oblog koji čini čuda! (RECEPT)

Narodna medicina je i ovaj put priskočila u pomoć
Nega
08:00h Autor:
Uklonite ružne modrice sa nogu: Domaći oblog koji čini čuda! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Ako ste jedna od onih osoba koja skoro svakodnevno vidi na svojim nogama nove modrice, a i ne seća se kad i gde se udarila, ovo je pravi tekst za vas.

Da biste nesmetano nosili mini suknjice, ne morate noge da premazujete slojevima pudera, dovoljno je da uradite ovo:

Narodna medicina i ovog puta priskače u pomoć. Za prvu pomoć najbolji su kupus, peršun, luk ili krompir, a većina žena u frižideru ima bar nešto od ovoga.

Večeras uzmite brijač u šake: Probajte, nemate šta da izgubite!

Peršun sitno iseckajte (ili izblendajte), pospite ga po sterilnoj gazi, a potom je stavite na mesto koje hoćete da sanirate. Ukoliko obologu sa peršunom budete držali 24 sata, modrica će gotovo nestati. Ako nemate toliko vremena, držite gazu po najmanje sat vremena tokom dva, tri dana i primetićete značajnu razliku. Na isti način modrica se tretira i sa izrendanim krompirom ili sitno iseckanim lukom.

Možda je najjednostavniji način da jednostavno stavite list kupusa na samu modricu, i pričvrsitite ga gazom. Ako igrom slučaja ništa od ovoga nemate u kući, pokušajte sa sirćetom koje ubrzava cirkulaciju. Razblažite ga sa malo tople vode, nanesite na modricu i ona bi trebalo da se povuče brže nego što je uobičajeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs