Prirodna ulja kao lek

Imate suva stopala? Ovo je rešenje!

U borbi protiv suve kože na stopalima mogu vam pomoći prirodna ulja, a dovoljno je da ih utrljate na noge nakon tuširanja pred spavanje
Nega
02:50h
Imate suva stopala? Ovo je rešenje!
Foto: Thinkstock

Suva koža na stopalima, osim što ne izgleda lepo, ukoliko je redovno ne tretirate, može da postaje sve grublja. U nastavku sledi nekoliko rešenja za ovaj problem i to na prirodnoj bazi. Potrebno vam je samo nekoliko minuta pre spavanja da neko od sledećih ulja utrljate na predeo stopala. Osim toga, nošenje zatvorene obuće će sačuvati vašu kožu od isušivanja.

Maslinovo uljeMaslinovo ulje je jedno od najboljih ulja koje ima brojne prednosti za kožu. Masirajte stopala maslinovim uljem nakon tuširanja i pre odlaska u krevet. To hidrira i omekšava vaša stopala. Ono, takođe, sprečava kožu od postane suva i gruba.

Ulje lavandeUlje lavande je još jedno prirodno ulje koje se koristi u mnoge kozmetičke svrhe. Pomešajte ulje lavande sa mlekom i masirajte stopala njime. Ova kombinacija hidrira stopala i čini ih mekim. Mleko će, takođe, pomoći kod uklanjanja mrtvih ćelija kože i očistiće je.

Ulje pačulijaTo je prirodno eterično ulje koje se, takođe, može primeniti za lečenje suvih stopala. Nanesite ulje pačulija na stopala pre nego što odete u krevet i masirajte pet minuta. Obucite čarape i lezite u krevet. Ulje pačulija tretira ispucale pete i ubija gljivice koje dovode do infekcija.

Bademovo uljeMožete da mešate bademovo ulje sa drugim eteričnim uljima kao što je ulje lavandem, i sa tom mešavinom da masirate stopala. Ako želite da uradite piling stopala, koristite potopljene i zgnječene bademe koje ćete pomešati sa uljem i mlekom. Ovaj piling će ukloniti mrtve ćelije kože.

Ulje ljute naneTo je jedno od najčešće korišćenih prirodnih ulja za njegu stopala. Ovo ulje sadrži anti - gljivična svojstva koja su dobra za stopala. Pomešajte ovo ulje sa bademovim uljem i masirajte stopala pre odlaska u krevet.

A, kako da učinite da vaša stopala mirišu, pročitajte ovde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs