Neverovatno

Pojavile su se duboke bore, mrlje na koži i podočnjaci: Devojci (26) doktor zabranio selfi! (FOTO)

Vremenom su tamni krugovi ispod očiju postali izraženi, pa je zaključila da je vreme da prestane da se oslanja na šminku
Nega
14:12h Autor:
Pojavile su se duboke bore, mrlje na koži i podočnjaci: Devojci (26) doktor zabranio selfi! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Instagram / Queenmehreen

Blogerka Mehren Baig (26) iz Londona dnevno je snimala i do 50 selfija, sve dok nije primetila promene na svojoj koži, piše Daily Mail.

Kako je ispričala, zbog posla kojim se bavi većinu vremena provodi ispred računara ili mobilnog telefona jer fotografijama koje snima plaća svoju stanarinu. Ali sa vremenom su je počele zabrinjavati sve veće pore nego inače i sve tamniji krugovi ispod očiju, pa je zaključila da je vreme da prestane da se oslanjati na šminku kao spas.

Zato je odlučila da poseti dermatologa, doktora Simona Zokaiea. Analiza njezine kože pokazala je oštećenja uključujući pigmentaciju i smeđe mrlje.

Uklonite zadebljalu kožu sa peta: Žena (57) otkriva sjajan recept od dva sastojka!

"Iako imam 26 godina, testovi su pokazali da mI koža izgleda starije što me jako uznemirilo. Moja koža je polako izgubila sposobnost da sama leči probleme na licu zbog upala koje je izazvala plava svetlost," ispričala je Mahre.

Kako je izjavila, doktor joj je tada objasnio da svetlo koje emituju mobilni može biti povezano sa oštećenjima kože jer stalna izloženost njima dovodi do upala i stvaranja preterane proizvodnje slobodnih radikala koji su odgovorni za oštećenja.

Dodao je da veliki deo štete koji izaziva HEV svetlo (High Energy Visible) ne može biti vidljiv golim okom s obzirom na to da ovaj tip svetla u kožu prodire dublje od sunčevih zraka.

Stručnjaci kažu da je od HEV svetlosti najbolja zaštita nanošenje krema sa antioksidansima.

Negativni uticaji nisu vidljivi odmah već s vremenom mogu dovesti do toga da koža izgleda dehidrirano, obešeno i izborano.

Dermatolog izazvao haos: Genetika nije važna, ovo je ključno za zdravu kožu bez bora!

A photo posted by @queenmehreen on Jan 16, 2016 at 6:06pm PST

A photo posted by @queenmehreen on Jan 6, 2016 at 2:35pm PST

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs