Vredi probati

Uklonite zadebljalu kožu sa peta: Žena (57) otkriva sjajan recept od dva sastojka!

Zadebljanja na stopalima koja dovode do smanjenja cirkulacije i elastičnosti se pojavljuju zbog viška mrtve kože
Nega
20:30h Autor:
Uklonite zadebljalu kožu sa peta: Žena (57) otkriva sjajan recept od dva sastojka!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Moja poznanica ima 57 godina, a njena stopala su kao kod dvadesetogodišnje devojke, piše Uspešna žena.

Na početku, ispucale pete su samo estetski problem, ali ako ih ne tretirate, pukotine postaju sve dublje i javlja se bol, dok zbog prljavštine koja se u njima nakuplja može doći do infekcije. Samim tim, potrebno je reagovati što pre.

Zadebljanja na stopalima koja dovode do smanjenja cirkulacije i elastičnosti se pojavljuju zbog viška mrtve kože.Kako biste se rešili ove pojave, koristite kamen ili turpiju nakon tuširanja, kada je koža mekana.

Mrtvu kožu nikako ne smete da uklanjate oštrim predmetima, pošto se može ukloniti previše kože, što dovodi do infekcije.

Nakon uklanjanja mrtve kože, stopala treba negovati kako bi se koža odmorila od tretmana. Za to su najpogodnije hidratantne kreme, ali i razne domaće smese koje možete sami da pripremite.

Zlatni saveti dermatologa iz Njujorka: Ovako se negujte i problemi sa kožom će postati prošlost!

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Maslinovo ili kokosovo ulje je vrlo korisno u oporavku kože, dovoljno ga je samo naneti na stopala kružnim pokretima i ostaviti tako neko vreme.

Za kraj, priuštite sebi kupku za stopala u koju možete da stavite maslinovo ulje, cvet lipe ili ruzmarin, koji će vam pomoći u cirkulaciji.

Zapamtite, ispucale pete mogu da dovedu do raznih problema. Pravilnom i redovnom negom vaša stopala će ostati lepa i zdrava.

Žuljevi ili natisci

Natisak je mesto na koži koje je postalo grubo i zadebljalo zbog dugotrajnog trenja, pritiska ili nekog drugog oblika nadraživanja (obično zbog pretesne obuće ili visokih potpetica). Nastaje na mestima povećanog pritiska, na primer, na nožnim prstima ili ispod zglobova nožnih prstiju.

Stopala su ogledalo zdravlja: Ove promene ukazuju na ozbiljne bolesti!

Kurje oči

Kurje oči obično su nepravilnog oblika, bele, sive ili žute boje. Najčešće nastaju na spoljašnjoj strani nožnog palca ili malog nožnog prsta, jer su ta područja obično izložena najvećem pritisku. Kurje oči između prstiju nazivaju se mekim kurjim očima jer nisu tvrde kao ostale zbog vlažne kože među prstima.

Za sve ovo ima leka - super recept za lekovitu tinkturu od samo 2 sastojka, koja će za samo dve nedelje učiniti čuda za vaša stopala:

Sastojci: 10 tableta aspirina ili andola (od 300 mg) i 250 ml rakije (najbolje komovica) ili 70% alkohola.

Priprema: 10 tableta aspirina ili andola isitniti u prah i zaliti sa 250 ml rakije komovice ili alkoholom i ostaviti da odstoji 1-2 dana.

Koža bez bora, kosa kao griva, zdravi kao dren: Sve primene svinjske masti! (RECEPTI)

Tretman: Svako veče promućkajte tinkturu i umočite u nju komadić savijene gaze. Oblogu stavite na petu (žuljeve, cela stopala...), umotajte najlon kesom i obujte čarape. Ostavite da deluje preko noći. Ujutro operite vodom, obrišite i namažite nekom masnom kremom za noge ili glicerinom.

Nakon dve nedelje ovog tretmana stopala i pete biće očišćeni od grube kože i naslaga. Usput, stopala možete čistiti četkom ili kamenom za pete, a posle naneti kremu.

Sa ovom tinkturom mogu se tretirati i bolna mesta kod proširenih vena (varikoza). Nakon utrljavanja, bol nestaje momentalno.

Postoji i jedan recept kojim možete da se poslužite na brzinu, kada ne možete celu noć da držite obloge:

Izmiješajte 5-6 usitnjenih aspirina i malo limunovog soka, tako da dobijete gustu pastu. Pastu utrljajte na stopala, prekrijte najlonom, toplim preškirom ili čarapama.

Nakon 10 minuta skinite i sve dobro istrljajte grubljom rukavicom, sunđerom ili kamenom za pete, kako biste skinuli mrtvu kožu.

Očistite lice sodom bikarbonom: Meka i glatka koža bez mitisera! (RECEPT)

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs