Bez puno muke i ulaganja

Prirodno i lako do zdravih i čvrstih noktiju

Iskoristite namirnice koje imati u svom domu kako bi nokti postali zdrav ukras vaših ruku
Nega
23:40h
Prirodno i lako do zdravih i čvrstih noktiju
Foto: Shutterstock

Slabi i krhki nokti su čest problem, ali uz ovih nekoliko jednostavnih saveta pomoćićete im da budu zdravi i čvrsti.

Jaja, maslinovo ulje i sok od limuna

Mešavina belanca, maslinovog ulja i limunovog soka može da napravi čuda za lomljive i krhke nokte. Umočite nokte u ovu smesu svaki dan po 15-ak minuta. Belance i limunov sok će ojačati nokte, a maslinovo ulje je odličan prirodni ovlaživač. Rezultate bi trebalo da primetite već za nekoliko nedelja.

Jod

Koncentrat tečnog joda je još jedan izvrstan prirodni lek protiv slabih noktiju. Umočite nokte u jod pola sata i skinite ga odstranjivačem laka za nokte.

Čaj

Pomešajte dve kašičice čaja (preporučuje se zeleni) s nekoliko kapi pšeničnog ulja i dodajte mrvicu soli. Smesu na noktima držite pet minuta, a potom obrišite suvom krpom. Za zdrave i čvrste nokte tretman primenjujte svakodnevno.

Maslinovo ulje

Važno je da nokti zadrže vlažnost. Zagrejte pola šoljice maslinovog ulja i stavite nokte u njega. Masirajte ih temeljno. Ostavite da deluje 15-ak minuta. Isperite toplom vodom. Radite to svakodnevno. Za izrazito suve nokte možete postupak ponoviti tri do četiri puta dnevno.

Rukavice i vazelin

Vazelin je takođe dobar za vlažnost noktiju. Nanesite sloj vazelina na nokte i ostavite da deluje preko noći. Stavite pamučne rukavice pre spavanja. Ovaj tretman je fantastičan poesebno u zimskim mesecima kada su nokti skloniji isušivanju. Isperite ga ujutro i ponovite postupak svake noći.

Koristite što manje acetona

Čest manikir i prekomerna upotreba acetona takođe mogu noktima da štete i da ih učine suvim i slabim. Koristite odstranjivač laka za nokte ređe kako biste to sprečili. Pobrinite se da to bude onaj bez acetona u sastavu.

Skratite nokte

Kraći nokti imaju tendenciju da budu čvršći. Ako imate lomljive nokte, isecite ih da budu kraći jer ćete im na taj način dati vremena za regeneraciju pre nego što opet izrastu.

Zaštitite nokte

Oporavak noktiju počinje adekvatnom zaštitom. Uvek nosite rukavice kada obavljate kućne poslove ili perete posuđe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs