Pokušajte, ne može da škodi

Negujte lice, telo i kosu bundevom: Dermatolog otkriva strogo čuvane recepte!

Britanski dermatolog dr Ted Lijan često svojim pacijentkinjama sa problematičnom kožom savetuje pripremu maske od bundeve
Nega
09:00h Autor:
Negujte lice, telo i kosu bundevom: Dermatolog otkriva strogo čuvane recepte!
Foto: Shutterstock

Bundeva nije samo ukusni sastojak poslastica i dekorativni prilog na stolu - dermatolozi tvrde da se bundeva od davnina koristi u službi lepote, i to kao piling, krema ili regenerator!

Preuzmite recepte i započnite prirodnu, ali odličnu negu!

Regenerišuća maska za kosuBundeva će povratiti sjaj i darovati suvoj i oštećenoj kosi neophodnu hidrataciju. Pomešajte jednu šoljicu soka od bundeve (od ploda izmiksanog u blenderu), pola šoljice jogurta i dve kašičice meda. Nakon što ste dobro izmešali, nanesite na vlasi od korena do vrhova i pokrijte kosu folijom ili najlonskom kesom. Neka odstoji 20-ak minuta, a zatim operite šamponom.

Maska za liceBritanski dermatolog dr Ted Lijan često svojim pacijentkinjama sa problematičnom kožom savetuje pripremu maske od bundeve. Za masku je potrebna jedna šoljica komadića bundeve, dve kašičice smeđeg šećera, jedna kašičica meda i pola šoljice punomasnog jogurta. Svi sastojci se izmešaju u blenderu, a maska u debljem sloju nanosi na lice, drži se 10-ak minuta i potom ispira.

Čim ustanete, popijte jednu kašiku: Čarobni jutarnji koktel izbacuje otrove i čisti lice! (RECEPT)

Hidratantna krema za teloHladnije vreme uzrokuje suvoću kože, pa čak i pojavu lišajeva. Ali, hidratantna domaća krema od bundeve može da sprečiti ovaj problem, a njena priprema je jednostavna. Kao baza se koristi ulje kokosa, u koje se umeša pasirana sveža bundeva i dodaje cimet. Nakon utrljavanje kreme, ostavite da deluje 20-ak minuta, a potom blago isperite mlakom vodom.

Baza za pilingKod kože sklone aknama i potkožnim bubuljicama, bundeva će podstaći proces čišćenja lica. Za piling pomešajte smesu od pola šoljice bundeve, nekoliko kapi jabukovog sirćeta, jednog žumanceta i 2 kašike smeđeg šećera. Nakon pilinga, obavezno dobro isperite lice.

Ispirajte kosu jabukovim sirćetom: Rezultati će vas oduševiti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs