Praktično i zabavno

Napravite same: 3 maske za lice

Uz pomoć limuna, belanceta, banane, mleka, krastavca i šećera na tri različita načina počastite vašu kožu lepšim tenom, sjajem, mekoćom i zaštitite je od pojave bora
Nega
11:42h
Napravite same: 3 maske za lice
Foto: Thinkstock

Umesto trošenja novca i odlaska u kozmetičke salone na tretman lica, iskoristite namirnice iz svoje kuhinje. Ove maske su jednostavne za pripremu, a ujedno imaju i blagotvorno dejstvo za vašu kožu. Probajte neki od ova tri domaća recepta.

1. Maska za lice od limuna i belanceta za lepši tenZa pripremu ove maske potrebni su vam polovina limuna i jedno belance.

Dodajte isceđen sok od limuna u umućeno belance. Mešavinu nanesite na lice i ostavite da stoji preko noći. Ujutro je isperite je toplom vodom. Ovakav tretman lica će pomoći vašem tenu.

2. Maska od banane protiv boraNeophodni sastojci za pripremu ove maske su polovina banane i 2 supene kašike mleka. Ispasirajte bananu, potom dodajte melko i umešajte smesu.

Nanesite deblji sloj na celu površinu lica. Ostavite da stoji tako 30 minuta. Potom, lice isperite hladnom vodom. Kako biste ublažili pojavu bora, ovaj tretman ponavljajte jednom nedeljno.

3. Slatka maska od krastavca za meku i glatku kožuKako biste pripremili ovu masku potreban vam je jedan srednji krastavac oljušten i iseckan na komadiće, jedna kafena kašičica braon šećera i dve kašičice belog šećera.

Viljuškom izgnječite i umešajte sastojke. Potom, nanesite deblji sloj smese na područje celog lica. Držite tako 20 minuta. Isperite masku najpre toplom vodom, a potom i mlazevima hladne. Čuvajte ostatak maske u frižideru do dve nedelje. Nakon upotrebe, vaša koža će biti meka i glatka.

Ovde možete pogledati kako da u svojoj režiji pripremite još nekoiliko prirodnih maski za lice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs