Neobičan jelovnik

Banana devojka: Njena opasna dijeta uključuje 50 banana dnevno! (FOTO)

Sada sam 40 kilograma lakša i pomoglo mi je da se rešim sindroma hroničnog umora, regulisao mi se rad štitne žlezde, nestale akne, depresija, popravilo varenje", napisala je Banana devojka uz fotografiju koju je postavila na svom Fejsbuk profilu
Fitnes & Nutricija
04:18h
Banana devojka: Njena opasna dijeta uključuje 50 banana dnevno! (FOTO)
Foto: Facebook / Freelee The Banana Girl

Devojka iz Australije, u svetu poznata kao Frili Banana devojka (Freelee Banana Girl) podvrgla je svoje telo ekstremnoj dijeti - za ceo dan jede samo banane.

Zagovornik je ove neobične ishrane, zbog koje se na meti kritika najpre našla Australijanka Loni Džejn Entoni, koja je za vreme trudnoće jela isključivo banane u sirovom obliku, u obliku frapea ili salate, za doručak, ručak i večeru.

Portparol britanskog Dijetetskog Udruženja istakla je da ovaj način ishrane koji propagira Frilili u sukobu sa tradicionalnim. "Ova dijeta je dami izgleda pomogla, ali je u suprotnosti sa tradiscionalnim savetima za zdravu ishranu, koji podrazumevaju različitost, kontrolu i umerenost", rekla je portparolka.

Iako se njen način ishrane prvenstveno zasniva na bananama, Frili konzumira i druge voćke. Naime, ona do 16 časova ne jede ništa kuvano i prženo, već samo voćne obroke, koji podrazumevaju dva cela ananasa, pet voćki manga, dva litra soka od pomorandže, kilogram i po kajsija ili dvadeset banana.

Nakon 16 časova u svoj jelovnik uključi neko kuvano jelo koje se isključivo sastoji od jednog sastojka, na primer kao što su krompiri pečeni u rerni.

Pošto je u prošlosti bolovala od bulimije, Frili tvrdi da joj usvajanje jelovnika sa niskim nivoom masti, dosta ugljenih hidrata, sirovih namirnica, veganske ishrane, pomoglo joj je da se reši brojnih problema.

"Neverovatno je koliko se vaše lice menja vođenjem voćnog stila života. Čak i moje oči menjaju boju, od plave do boje lešnika. Sada sam 40 kilograma lakša i pomoglo mi je da se rešim sindroma hroničnog umora, regulisao mi se rad štitne žlezde, nestale akne, depresija, popravilo varenje", napisala je Banana devojka uz fotografiju koju je postavila na svom Fejsbuk profilu.

O svom načinu života govori na svom Jutjub kanalu, na kojem je prati više od 166 hiljada korisnika. Ima i svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu i veb sajt.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs