Prvi znaci starenje

Dekolte, ruke, kolena i laktovi otkrivaju godine

Uz pomoć prave i redovne nege, odgovarajućih vežbi i discipline, vaše telo će izgledati mlado i zdravo
Nega
11:14h Autor:
Dekolte, ruke, kolena i laktovi otkrivaju godine
Foto: Shutterstock

Negovanje lica je samo prvi korak u borbi sa godinama, a znakove starenja će neumoljivo otkriti stanje dekoltea, kolena, laktova, ruku, pa i sam izgled kose.

Ne samo da kosa sedi kako starimo, već nakon godina izlaganja suncu, tretiranja hemikalijama, bojom, četkama za ispravljanje i metodama pravljenja lokni, pati i njena tekstura. Zbog toga je vrlo važno redovno šišati kosu, hraniti je regeneratorom i maskama na bazi ulja, te što ređe farbati kosu, savetuju stručnjaci.

Kod nanošenja kreme za sunčanje ne zaboravite rukeNaše ruke su prvi pokazatelji starenja jer su skoro uvek izložene štetnim sunčevim zracima, pa čak i u zimskim mesecima. Bore, žile i pigmentacijske mrlje do izražaja dolaze već u ranim 40-im, a način da se to spreči je redovan piling, zaštita rukavicama kod težih radova, kao i svakodnevno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom.

Vežbe protiv opuštene kože na kolenimaUpravo su operacije "podizanja" kože iznad kolena najčešći traženi estetski zahvat kod žena starije populacije. Iako su određene posledice starenja na kolenima neminovne, one se mogu ublažiti redovnim vežbama za noge. Čučnjevi, iskoraci kao i vožnja bicikla pomoći će u održavanju mišića koji drže kožu. Takođe, česte promene težine mogu negativno delovati na izgled kolena.

Vrat nije imun na boreJoš jedan deo tela koji je često izložen UV zracima je osetljiva koža vrata. Mnoge žene greše jer prilikom nege lica kremama zaboravljaju na vrat. Kod svakog korišćenja tretmana za lice poput blagih pilinga, maski i nanošenja kreme ne zaustavljate se samo na licu, nego njegujte i vrat, savjetuju stručnjaci.

Lepa stopala uz redovnu neguNege stopala većina se ljudi seti tokom leta, jer su ona tada izložena pogledima, ali redovan pedikir i odstranjivanje mrtve kože trebalo bi da budu nedeljni ritual. Umočite noge u toplu vodu u koju ste dodali so, napravite piling i namažite stopala kremom kako bi bila hidrirana, a na prvu pojavu promena na noktima potražite savet dermatologa jer su najveći problem starenja upravo česta gljivična oboljenja.

Pigmentacija često kvari lep dekolteBore i pigmentacijske mrlje posledica su nedovoljne zaštite tanke kože dekoltea. Zbog toga je, čak i zimi, potrebno redovno nanositi kremu za sunčanje, a nakon tuširanja stanje kože popraviće redovne masaže uz pomoć hranjivih ulja.

Protiv tamnih laktovaKako se na laktove često oslanjamo, koža na njima postaje gruba i tamna. Zbog toga je i laktovima potreban povremeni piling, najbolje domaćom mešavinom maslinovog ulja, meda i krupne soli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs