Priroda u ulozi frizera

Posvetlite kosu kamilicom i limunom

Pored limuna i kamilice koji deluju uz pomoć sunca, kao prirodni frizeri delotvorni su i cimet i med
Nega
13:46h Autor:
Posvetlite kosu kamilicom i limunom
Foto: Shutterstcok

Leto je idealno vreme za prirodno posvetljivanje kose, a svetle tonove najlakše će postići kosa sa žutim pigmentom, dok se za tamnije i crvenkaste tonove to ne preporučuje.

Kamilica

Skuvajte jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Nakon toga kosu isperite čajem i nanesite regenerator koji se ne ispira, a u koji ste prethodno dodali nekoliko kašičica čaja. Pustite da se kosa osuši na suncu jer, kao i kod limuna, pojačava delovanje kamilice. Kosa će tako lakše posvetliti.

Limun

Najpoznatiji prirodni tretman posvetljivanja kose je onaj sa limunovim sokom. Pomešajte sveže isceđeni limunov sok s toplom vodom u razmeri 1:1. Mešavinu nanesite na kosu, ostavite da deluje 10-15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. Sunce je vrlo važno zato što će pojačati delovanje limuna.

Međutim, sa ispiranjem kose limunom, treba biti oprezan zato što je može oslabiti i učiniti lomljivom, pa se preporučuje da ovaj tretman koristite najviše jednom nedeljno.

Cimet

Osim limuna u posvetljavanju pomaže i cimet. Dovoljno je tri kašičice cimeta pomešati sa četiri kašičice regeneratora i umasirati u teme. Nakon toga kosu zaštitite kapom za tuširanje i ostavite da deluje četiri sata pre nego isperete. Cimet može kosu posvetliti i do tri nijanse. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta sve dok ne postignete željenu boju.

Med

Med sadrži nizak nivo hidrogen peroksida koji posvetljuje kosu, pa možete pomešati kašičicu meda sa šoljom vode i ostaviti pola sata. Nakon toga u mešavinu dodajte šolju maslinovog ulja i nanesite na kosu i zaštitite kapom za tuširanje. Ostavite da deluje sat vremena i isperite mlakom vodom. Med neće previše posvetliti kosu, pa ga možete kombinovati s limunom ili cimetom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs