7 koraka

Ovako se pravilno čisti lice pred spavanje

Nepravilno pranje lica može da dovede do brojnih problema, kao što je oštećena i suva koža, upale, crvenilo i akne. Pratite naš kratak vodič kako bi vaša koža bila čista i zdrava
Nega 16.08.2013. - 20:32h
Foto: Thinkstock

Koža vašeg lica je jako osetljiva i stoga je bitno da je svako veče pred spavanje pravilno očistite, kako bi bila lepa i zdrava. Sledite ovih 7 koraka.

 

1. Operite ruke
Prljavim rukama možete na lice da prenesete prljavštinu i bakterije, stoga najpre operite ruke antibakterijskim sapunom. 

 

2. Skinite šminku
Kako biste detaljno očistili kožu lica, najpre skinite šminku. Za to vam je potrebno sredstvo za skidanje šminke i tuferi ili grudvice vate. 

 

3. Umijte lice mlakom vodom
Ukoliko prilikom umivanja koristite hladnu vodu, vaše pore se skuplaju i to vas sprečava da dubinski očistite kožu. Sa druge strane, vruća voda doprinosi isušivanju kože, što takođe nije dobro. Dakle, mlaka voda je najbolje rešenje (isto važi i za kožu tela prilikom tuširanja).

 

4. Nanesite vaše omiljeno sredstvo za čišćenje lica
Kap sredstva za čišćenje u veličini novčića vam je sasvim dovoljna. Stavite ga na ruku, razmažite i nanesite na lice kružnim pokretima. Možete malo jače pritisnuti lice kako biste stimulisali protok krvi, ali ne previše, poput lagane masaže. 

 

5. Nežno istrljajte kožu
Upotrebite mokar, nežan peškir i kružnim pokretima istrljajte lice. Počnite od čela, preko nosa do brade, potom istrljajte oba obraza. Ne treba da budete grubi, jer je vaš cilj da skinete izumrle ćelije sa površine kože, a ne da je iziritirate. 

 

6. Isperite sredstvo za čišćenje
Umivajte se vodom koja je za nijansu hladnija od mlake. Potom, posušite lice čistim peškirom (zapamtite, ne treba da je brišete, niti trljate, peć samo pokupite vodu sa lica).

 

7. Očistite šminku oko očiju još jednom
Ako ste imale jaču šminku na očima, dobro je da sredstvom za čišćenje očistite još jednom taj deo lica. Ukoliko vam ostanu tragovi od maskare ili ajlajnera, mogu vrlo lako da vam iziritiraju oči.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...