Probajte ih

Prave se od namirnica koje imate u kući: 7 prirodnih maski za lice! (RECEPT)

Prirodnim maskama za lice na jedan veoma zdrav način možete kvalitetno da utičete na lepotu
Nega
17:10h Autor:
Prave se od namirnica koje imate u kući: 7 prirodnih maski za lice! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da za čišćenje lica možete da koristite namirnice kojima svakodnevno raspolažete u domu? Pogledajte najbolje savete za negu kože lica:

1. Banane za podmlađivanje kože

Idealne su ukoliko želite da hidrirate i podmladite važu kožu. Ukoliko ih sitno isečete i izgnječite tako da poprime izgled kreme, nakon 20 minuta hidriraće vaše lice i zategnuti ga. Zbog svoje uloge mogu se smatrati svojevrsnim domaćim botoksom.

2. Mleko u prahu za čišćenje lica

Masku za vaše lice možete da napravite i od mleka u prahu. Treba samo da ga pomešate sa onoliko vode koliko je potrebno da se od praha napravi gusta krema. Nakon što uspete nanesite masku na lice, a potom nakon 20 minuta isperite hladnom vodom. Vaše lice će biti čisto, koža nežna, a pore čiste.

Prirodan botoks, pravi se u kuhinji: Čaroban recept podmlađuje kožu 10 godina! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Majonez i jogurt za oporavak kože

U istu svrhu možete da koristite majonez i jogurt, umesto da bilo šta pravite dovoljno je samo da nanesete ove proizvode na vaše lice i nakon njihovog delovanja dobro da ih isperete. Rezultati su odmah osetni, a nakon nekog dužeg perioda i vidljivi.

4. Sirće za čistu i sjajnu kožu

To vam sigurno ne bi palo na pamet, ali se sirće vekovima koristi za negu lica. Jabukovo sirće ukoliko se nanese u odnosu dva na prema jedan (dve šolje vode i jedna jabukovog sirćeta) očistiće vašu kožu i učiniti je sjajnom i mekom. Takođe možete da napravite tonik za lice od četvrtine vode i sirćeta koji se nežno nanese tuferom i ostavi da se osuši. Odlično čisti pore i hrani kožu.

5. Jabuke za odmorno lice

Da biste se rešili stresa ispisanog na vašem licu najbolje je da u kuhinji potražite jabuke. Kada ih izrendate dodajte nekoliko kapi limuna i promešajte sa kašikičom meda, ukoliko imate bilo bi dobro da pomešate i kašičicu sira. Nakon 20 minuta delovanja ove dobro izmešane smese isperite lice vodom, sa kojom će nestati i umor.

Kraljica (72) se podmladila i dobila bračnu ponudu: Moćna vodica pegla bore! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

6. Jaja za sve tipove kože

Jaja zapravo daju najbolje odgovor na sve tipove kože. Ukoliko imate masnu kožu najbolje je da dobro ulupate belance, dodate malo limuna i kašičicu meda i maska je gotova. Za suvu kožu koristite dobro umućeno žumance, a za normalnu kožu izmutite celo jaje, a nakon 30 minuta delovanja maske od jaja, uočićete odlične rezultate.

7. Želatin za zatezanje lica

Ukoliko želite da se rešite bora, a da se pritom ne podvrgnete botoksu, najbolje rešenje iz kuhinje koje ostavlja trenutne rezultate kada je zatezanje lica u pitanju, jeste želatin.

Da biste napravile masku od želatina potrebni su vam med, topla voda, kašika želatina, 100g ovesnih pahuljica. U pahuljice omekšane toplom vodom dodajte pola kašike meda i želatin, kada se masa zgusne naneti je na lice i držati dvadesetak minuta. Ukoliko masku od želatina primenjujete dva puta nedeljno, podmladićete se veoma brzo, a da niste potrošile ni mnogo novca ni vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs