Lepota

Rešenje za vaše dileme: Koju masku za lice izabrati?

Predlažemo da izaberete hidratantnu masku jer je za lepu kožu zapravo i najvažnija - vlaga. Plus, ova maska idealna je za sve tipove kože, a mogu je koristiti i devojke od 17 i žene od 50 godina
Nega
20:14h Autor:
Rešenje za vaše dileme: Koju masku za lice izabrati?
Foto: Shutterstock

Maske za lice nisu obavezni deo nege lepote svake žene, ali ako se redovno koriste mogu itekako doprineti lepom i mladolikom izgledu vaše kože. Maske dolaze u mnogim oblicima i različitim pakovanjima, a ukoliko želite da znate nešto više o njima pročitajte ove stavke:

Maske birajte prema tipu kože

Ako volite jagode pa uzimate masku na kojoj je nacrtano upravo to voće, onda je to pogrešan potez! Maske bi trebale birati isključivo prema tipu kože, a ako na njoj piše da je namenjena svim tipovima kože, tek onda se možete fokusirati na boju i miris.

Smilje, cvet koji nikad ne vene: Na čudesan način briše bore! (RECEPT)

Sa hidratantnom maskom ne možete pogrešiti

Maske za čišćenje, maske koje hrane kožu, maske za opuštanje, maske koje se pretvaraju u piling...na tržištu postoji zaista mnogo tipova maski, ail ako tek počinjete sa njihovim korištenjem, predlažemo da izaberete hidratantnu masku jer je za lepu kožu zapravo i najvažnija - vlaga. Plus, ova maska idealna je za sve tipove kože, a mogu je koristiti i devojke od 17 i žene od 50 godina.

Ne preteruj sa količinom

Debeli sloj maske ne znači i bolji ten. Koža može upiti samo određeni deo proizvoda pa je dovoljno masku naneti u tankom sloju.

Poslušaj proizvođača

Nemojte ostavljati masku na licu 30 minuta, ako je na pakovanju proizvođač naglasio kako ju trebate isprati nakon 15 minuta. Proizvođači su napravili brojna istraživanja kako bi došli do određenog broja minuta pa bi bilo bolje da ih zaista i poslušate.

Najnezdravija namirnica svih vremena: Nije čokolada!

Dobro isperite

Sve maske najbolje se ispiru sa mlakom vodom, a izuzetno je važno pomno ih ukloniti sa lica. Ostatci maske mogli bi začepiti pore što bi moglo rezultirati bubuljicama. Posebnu pažnju obratite na deo ispod vilice na kojem se često skupljaju ostaci proizvoda prilikom ispiranja.

Ako smrdi - baci

Nikad nemojte koristiti maske kojima je istekao rok trajanja ili koje su predugo stajale na zagrejanom mestu. Ima li maska drugačiju teksturu ili neugodan miris - nipošto je nemojte stavljati na lice!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs