Isprobajte ih

Profesionalni fotograf otkriva kako da uvek ispadnete lepo na fotografijama: 6 odličnih trikova!

Više ne morate da bežite od fotoaparata

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Lako je ispasti dobro na "selfijima", ali šta kada vas fotografiše neko drugi?

 

Tada ne možete da vidite kako izgledate na kameri i nemate nekoliko pokušaja. Srećom, ekipa sa stranice Who What Wear razgovarala je s profesionalnim modnim fotografom Garans Dor koja ima nekoliko super saveta za poziranje uz koje više nećete ispasti loše ni na jednoj fotografiji.

 

Pokažite levu stranu lica

 

Ne znate koja vam je bolja strana? Francuski modni fotograf kaže da je prema njem iskustvu, ali i prema nekim istraživanjima, kod većine ljudi lepša leva strana lica. Pokušajte da vežbate ispred ogledala kako biste pronašli svoj najbolji ugao.

 

Stavite jezik iza gornjih zuba

 

Vaš osmeh će na fotografijama izgledati najprirodnije ako pozicionirate jezik iza gornjih zuba dok se smešite za kameru, tvrdi fotograf. Takođe, ne zaboravite se da se smešite i očima, inače će vaš osmeh izgledati lažno.

 

Devojčica prosila na ulici kada ju je ugledao fotograf: Za jedan dan život joj se potpuno preokrenuo! (FOTO)

foto: Shutterstock

Pokušajte da se opustite

 

Što više razmišljate o tome kako ćete ispasti na fotografiji, to su veće šanse da ćete ispasti loše. Pokušajte da se opustite ispred kamere koliko god je to moguće, a trik koji će vam u tome malo pomoći jeste da zatvorite oči i otvorite ih tik pre fotografisanja, pri tome pokušate da se nasmejeti što prirodnije.

 

Dok sedite, fotografišite se iz gornjeg ugla

 

Ako neko odluči da vas fotografiše dok sedite, zamolite ga da vas snimi iz gornjeg ugla. Pri tom lagano podignite glavu prema objektivu, a ako želite da izgledate vitkije, nagnite se malo unapred.

 

Dok stojite, fotografišite se iz donjeg ugla

 

Ako želite da izgledate više i vitkije na fotogafijama na kojima se vidite od glave do pete, zamolite nekoga da vas fotografiše iz donjeg ugla. Vaše noge će tako izgledati fantastično, naglašava fotograf.

 

Nagnite glavu lagano u stranu

 

Ako gledate direktno u kameru, onda glavu lagano nagnite u jednu stranu kako biste svojim crtama lica podarili dubinu, kaže fotograf.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...