Narodna medicina

Otapa kamenje u bubregu i žuči: Lekoviti, a malo poznati grm!

Ova biljka koristi se i za čišćenje krvi, protiv reume, artritisa i gihta, kao i infekcija bubrega, bešike i mokraćnih kanala
Fitnes & Nutricija
18:06h Autor:
Otapa kamenje u bubregu i žuči: Lekoviti, a malo poznati grm!
Foto: Thinkstock

Vres je zimzeleni polugrm odavno poznat po svojim lekovitim svojstvima. Koristi se za čišćenje krvi, protiv reume, artritisa i gihta, kao i infekcija bubrega, bešike i mokraćnih kanala, a narodna medicina tvrdi da otapa sve kamence. Ko posegne za njim, ne mora da ide na operaciju, smatraju neki.

Puna vam je bešika, a odlažete odlazak u kupatilo: Evo kako to utiče na vaše telo!

Vres sadrži mnoge lekovite sastojke među kojima se ističu arbutin, tanin, saponin, a najznačajnija je njegova moć otapanja kamena. Zbog toga vres i danas važi za izvrsno sredstvo protiv svih vrsta kamena. Potrebno je da budete istrajni u svakodnevnom uzimanju čaja tokom nekoliko meseci, jer se neko kamenje sporo otapa i zato je potrebno malo više vremena. Delovanje vresa protiv kamena u žuči, bubregu i bešiki je mnogo jače ako se uzima čaj od cvetova ubranih u jesen.

Vresak pomaže i protiv upale bubrega, bešike i mokraćnih kanala, prostate, jajovoda i jajnika, a pospešuje cirkulaciju krvi, smanjuje nivo šećera i masnoće u krvi i pomaže protiv ateroskleroze, loše cirkulacije u nogama i oscilirajućeg krvnog pritiska.

Lečenje cisti narodnim lekom: Vredi pokušati! (RECEPT)

Najčešće se konzumira u obliku čaja, a primenjuje se za unutrašnje i spoljašnje lečenje. Kupkom od vresa leče se kožni osipi, razni ekcemi, lišajevi i gljivice, a oblozi od ove biljke primenjuju se kod upala oka, glaukoma i konjuktivitisa.

Prirodni lek od bundeve protiv ekcema: Saveti ruske doktorke Mališeve! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs