Ovo uradite

Trikovi za svež izgled svakog jutra

Hladna kesica čaja na kapcima, spavanje na visoko podignutim jastucima, čišćenje lica ali i kapi za oči mogu biti vaši čarobni saveznici u jutarnjem spremanju
Nega
05:34h Autor:
Trikovi za svež izgled svakog jutra

Ponekad ćete kasnije leći, nećete se dovoljno naspavati i uživaćete u slatkom zalogaju. Tada vam se svež izgled stvarno čini nemogućim. No, kako biste odmah ujutro izgledali preporođeno, nudimo vam nekoliko jednostavnih saveta koje bi trebalo da uključite u svakodnevnu bjuti rutinu.

Poznati i slavni često snimaju i po 20 sati, a izgledaju odlično. Naravno, na usluzi su im uvek vrhunski stilisti, šminkeri, nutricionisti, kao i lični treneri. Ali, i oni sami moraju da učine nešto po tom pitanju.

"Pre spavanja piju puno tečnosti, ne jedu slano i slatko, i spavaju na visoko podignutim jastucima", kaže šminkerka Tejlor Babain.

Osim što morate da se negujete iznutra, pre nego što legnete skinite šminku, dobro očistite lice i koristite hranljive hidratantne kreme za noć koje odgovaraju vašem tipu kože. Kada se ujutro probudite, savetuje se da u oči stavite kapi, veštačke suze koje će smanjiti crvenilo očiju. Mnoge poznate ličnosti koriste kapi za oči kako bi postigli sjajniji pogled. Ukoliko se za ovo odlučite, prethodno se konsultujte sa lekarom ili farmaceutom. Kako biste smanjili natečenost očiju, stavite hladne kesice čaja na kapke i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Vaš izbor mogu biti vrećice kamilice ili crnog čaja koje ste prethodno skuvali i ohladili.

Jutarnje tuširanje je dobar način da se razbudite kada ustanete. Iz kreveta pravac u kadu i mlazom tuša prelazite po licu kako biste osvežili kožu.

Prilikom nanošenja kreme na lice i oko očiju, odradite laganu masažu koja će podstaći cirkulaciju i osvežiti kožu.

Osim toga, ako možda nemate vremena za vežbanje, svakako izdvojte 5 minuta da odradite vežbe istezanja. Dovoljan je poneki čučanj ili vežba koja baš vama odgovara kako biste razbudili organizam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs