Pravila od kojih ne odostaje

Kako se neguje čuvena Šeherezada: Njen izvor lepote, vitalnosti i zdravlja!

Dnevno popijem najmanje 1,5 litar vode, ali je nikada, baš nikada ne držim u plastičnoj ambalaži, već isključivo u staklenoj, objašnjava Beruzar Korel, najpoznatija po ulozi nezaboravne Šeherezade
Nega 17.07.2015. - 12:18h Autor: lisa.rs
Foto: Facebook / Bergüzar Korel

Lepa turska glumica Berguzar Korel, majka petogodišnjeg Alija, pleni lepotom, vedrinom i energijom, a sve zahvaljujući pravilima koje je sama postavila i kojih se disciplinovano pridržava, piše Lisa.rs.

 

Nezaboravna Šeherezada iz "1001 noći" i supruga Halita Ergenča, Berguzar Korel (33), i danas ima savršen stas, baršunastu kožu i gustu sjajnu kosu kao i kad je bila na početku dvadesetih, zbog čega izaziva iskreno divljenje žena širom sveta.

 

A, tu fizičku lepotu dodatno naglašava iskričava životna vedrina i silna energija koju lepa glumica isijava gde god da se nađe. Evo u čemu je tajna njene lepote, vitalnosti i zdravlja.

 

1. Vitkost pre svega dugujem redovnom treningu, a da slučajno ne bih koji preskočila, anagažovala sam ličnog trenera koji je uz mene čak i na letovanju. Zato mi se prijatelji smeju i u šali kažu da treniram poput fudbalera. Onih dana kad baš ne mogu na trening obavezno prepešačim najmanje šest kilometara.

 

2. Na našoj trpezi je samo sveže voće i povrće, i to organsko, nabavljeno na pijaci a ne u megamerketu. Svakog petka odlazim na pijacu orgnaske hrane i tamo ga kupujem od seljaka koji su ga proizveli. Takođe mi je veoma bitno da svako voće i povrće jedem samo tokom njegove sezone. Od tog pravila ne odustajem.

 

3. Ishrana mi je bogata mahunarkama i namirnicama koje proizvde proteine sagorevače masti. I ugljeni hidrati su zastupljeni radi balansa, ali samo u vidu  barenog pirinča.

 

Nemilosrdan proces starenja: Zbog lekova seks bomba danas neprepoznatljiva! (FOTO)

 


4. Po preporuci lekara konzumiram specijalne biljne čajeve, a umesto zelene salate koristim rukolu.

 

5. Dnevno popijem najmanje 1,5 litar vode, ali je nikada, baš nikada ne držim u plastičnoj ambalaži, već isključivo u staklenoj. Uz to voda mora da bude alkalna, te smo zbog toga u kući montirali specijalan prečistač.

 

6. Jedini greh su mi slatkiši, obožavam da ih spremam ali i da ih jedem. Zato njih nikako nisam mogla da se lišim i jedem ih svaki dan, ali zahvaljujući biljnim čajevima sagorevačima kalorija ne gojim se.

 

Kako sam se rešila bora oko očiju: Žena (48) otkriva drevni turski recept!

 


7. Uveče, kad god mi obaveze dozvole, rano odlazim na spavanje, ali, što je takođe važno, i rano ustajem. Tada je zapravo najbolje vreme za vežbanje.

 

8. Kad iz nekog razloga moram da skinem koji kilogram, koristim oprobanim recept kojim regulišem varenje i ubrzavam metabolizam: uveče u čašu od dva decilitra u vodu potopim dve suve kajsije, jezgro jednog oraha i štapić cimeta i to ostavim kraj uzglavlja. Čim ujutro otvorim oči, pojedem kajsije i orah, a vodu popijem. Rezultati se vide vide već posle nekoliko dana.

 

Kineskinje je koriste stotinama godina: Maska lepote protiv bora!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...