Korisno znati

Lepa i u pedesetim: Cake za dostojanstveno starenje bez odlaska pod nož!

Dostojanstveno starenje je najbolji način suočavanja sa godinama. Ono podrazumeva pravilnu negu kose i kože, skladno odevanje, vođenje računa kilaži, ali i duhovno podmlađivanje
Nega
17:10h Autor:
Lepa i u pedesetim: Cake za dostojanstveno starenje bez odlaska pod nož!
Foto: Shutterstock

Čini se da su žene danas više nego ikada opterećene izgledom i godinama. Starenje je neminovno, kao i posledice koje ono sa sobom nosi.

Međutim, činjenica je da se sve više žena odlučuje za plastične operacije i to sve sa ciljem da sakriju godine sa lica, ali je isto tako činjenica da su estetski zahvati uzeli maha i da su mnoge dame prešle sve granice ukusa.

Dostojanstveno starenje je najbolji način suočavanja sa godinama. Ono podrazumeva pravilnu negu kose i kože, skladno odevanje, vođenje računa kilaži, ali i duhovno podmlađivanje. U nastavku sledi nekoliko korisnih saveta kojih se pridržavaju poznate dame koje su odlučile da stare potpuno prirodno, bez odlaska pod nož.

1. Hidratacija, hidratacija, hidratacija! Suva koža ne izgleda lepo ni kod mlađih devojaka, a kamoli kod žena u pedesetim godinama. Izdvojte novac za pristojnu hidratantnu kremu za svakodnevnu upotrebu. Poznato je da negovana koža "lepše stari".

Dokaz da ste omatorili: Fraze i postupci koji vas odaju!

2. Lice kod žene u srednjim godinama može da deluje pomalo "isprano". Kada je u pitanju šminka, okrenite se mat tonovima neutralnijih boja, poput sive. Izbegavajte sedefaste senke i one koje u sebi sadrže šljokice jer mogu samo da se "zaglave" u udubljenjima.

3. Koristite bronzer - moćno oružje za svežinu lica! Izaberite onaj koji je za dve nijanse tamniji od vašeg tena.

4. Investirajte u kupovinu svilene jastučnice kako vam ujutro lice ne bi izgledalo "pogužvano".

5. S godinama gornja usna gubi punoću, ali to nikako ne znači da su vam potrebni implanti. Olovka u boji kože može da pomogne. Za efekat punoće, pre nanošenja karmina iscrtajte ivice usana.

Najbolje frizure za žene posle 40-e: Podmladiće vas i do 10 godina! (FOTO)

6. Madona (56) kaže da se godine na rukama ne mogu sakriti. Zato je jako bitno da redovno mažete ruke kremom i da održavate higijenu noktiju - urednost na prvom mestu.

7. To što ste ušle u šestu deceniju života, ne znači da ste nevidljive. Nema potrebe da se ušunjate u prostoriju na zadnja vrata, potrudite se da vaša pojava ostavi utisak. Ključ je u pravilno odabranoj odeći - nema potreba da budete neprimetne!

8. Ne postoji razlog za izbegavanje komada odeće koji su u trendu, ali neke stvari će svakako bolje izgledati na tinejdžerkama. Mnogo bolje će vam pristajati klasični dobro skorjeni modeli pantalona, suknji i sakoa. Najpre vodite računa o materijalu i bojama.

9. Neutralne nijanse su uvek dobar izbor, ali zašto ne biste uneli malo boje u vaš život? Krenite od neke nežnije plave boje, sa primesama srebrnkaste, ukoliko niste dovoljno hrabri da odmah ponesete azurno plavu.

Izobličeni: Poznati koji su pravi primer drastično lošeg starenja! (FOTO)

10. Hranite svoje telo - jedite što više voća, povrća, ribe, sardine. Vitamin D je jako bitan jer pomaže kod simptoma menopauze. S druge strane, vitamin E usporava starenje - jedite što više avokada, suncokretovih semenki i maslinovog ulja. Tamno zeleno povrće smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs