ČETRDESETE, PEDESETE, ŠEZDESETE: Ovaj prozivod je ključan za MLADOLIKOST svake žene, a Srpkinje ga baš SLABO koriste

Najvažniji proizvod za mladolikost žene bez obzira na godine mnoge dame ne smatraju bitnim, te gledaju na njemu "da uštede", što je kardinalna greška.

Nega
21:26h Autor:
ČETRDESETE, PEDESETE, ŠEZDESETE: Ovaj prozivod je ključan za MLADOLIKOST svake žene, a Srpkinje ga baš SLABO koriste
Najvažniji proizvod za mladolikost žene bez obzira na godine, Foto: Shutterstock

Lepa žena je zapravo ona koja je dobro negovana, onda joj ni godine ne mogu ništa, već stari poput vina. Neke dame, zapravo, što su starije, postaju još pruvlačnije, a sve to to najviše do energije kojom zračite. A iako se adekvatna nega lica razliku od tipa kože, jedan proizvod bi trebalo da koriste sve dame i to bez obzira u kojoj su starosnoj dobi!

Kako starite tako se smanjuje proizvodnja kolagena i elastina, obnavljanje ćelija se usporava, a dolazi i do smanjenja hidratacije kože. Ultra ljubičaste zrake i slobodni radikali takođe uzimaju danak na koži kako starite.

Najvažniji korak (bez obzira na godine) jeste da svakodnevno koristite kremu sa zaštitnim faktorom, jer je ovo i jedan od najboljih anti-age proizvoda. Šta je još potrebno uraditi da bi koža izgledala mladolikije? Dermatolozi savjetuju korištenje proizvoda za njegu lica koji sadrže i sledeće sastojke (pored kreme sa zaštitnim faktorom).

Žena, Portret, Depresija, Pedesete, Četrdesete
foto: Shutterstock

Ako ste u četrdesetima…

Vaša koža je izgubila svoj prirodni sjaj? To je sasvim uobičajena pojava. U četrdesetima ten postaje neujednačen, a bore sve izraženije. Popravka: antioksidanti. Oni se bore protiv štete koju su vašoj koži naneli slobodni radikali te polako popravljaju oštećene ćelije, a što koži pomaže da bude svetlija i da se zaglade bore.

Vitamin C jedan je od najboljih antioksidanata, ali možete koristiti i proizvode za negu lica koji sadrže zeleni čaj, vitamin E, resveratrol, polifenole i kofein.

Žena, Pedesete
foto: Shutterstock

Ako ste u pedesetima…

Piling je oduvek bio važan, ali sada je pravo vreme da pojačate njegovo korištenje. U pedesetima bi najbolje bilo koristiti piling svakodnevno, ali budite prilično oprezni: koristite veoma blage pilinge kako ne bi došlo do iritacije kože.

Kako biste poboljšali obnavljanje ćelija kože te ubrzali proizvodnju kolagena, ključni sastojak koji bi trebalo da koristite u pedesetima je glikolna kiselina. Počnite da je koristite sada (ako ste je počeli koristiti u četrdesetima, onda još i bolje) i nastavite da je koristite u narednim decenijama.

Starija žena, Šezdesete, Starenje, Sreća, Baka
foto: Shutterstock

Ako ste u šezdesetima ili starije…

Ovo je, veoma često, životno razdoblje kada se čini da se bore pojavljuju preko noći. Do sada je gubitak kolagena i elastina mnogo očigledniji, a koža može biti suvlja, jer se proizvodnja prirodnih masti i ulja usporava.

U šezdesetima, koža postaje krhkija i delikatnija pa je potrebno korisiti proizvode koji koži vraćaju hidrataciju. Možete nastaviti sa korištenjem ostalih proizvoda, uključujući antioksidante i pilinge, ali mnogo ređe (oni imaju tendenciju da isuše kožu). Primera radi, možda će biti potrebno da pređete na još blažu verziju pilinga.

(Stil / minimagazin.info)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs