Čudotvorna mešavina

Cimet i med: Lek za mnoga oboljenja

Utvrđeno je da mešavina meda i cimeta leči veći broj oboljenja, pa ga naučnici širom sveta prihvataju kao delotvoran lek
Nega 09.07.2013. - 22:36h Autor: minimagazin.info
Foto: Shutterstock

Utvrđeno je da mešavina meda i cimeta leči veći broj oboljenja te ga naučnici širom sveta prihvataju kao delotvoran lek. Takođe, omiljeni pčelinji proizvod se može korisititi u lečenju bez ikakvih nuspojava. Saznajte koja se oboljenja mogu lečiti pomoću cimeta i meda (prema istraživanjima zapadnoevropskih naučnika).

Srčana oboljenja:
Napravite pastu od meda i cimeta te je nanosite na heb umesto džema ili drugih namaza i redovno je jedite za doručak. Istraživanja pokazuju da ovakav doručak smanjuje holesterol i rizik od srčanog udara. Takođe, osobe koje su već imale srčani udar, mogu smanjiti rizik od sledećeg konzumiranjem pomenute mešavine.
Redovna upotreba pomenute mešavine ublažava gubitak daha i jača rad srca te revitalizuje vene i arterije.

 

Ujedi insekata:
Uzmite malo meda i malo mlake vode, potom dodajte kašičicu cimeta. Mešajte dok ne dobijete pastu koju ćete blago masirajući naneti na bolno mesto. Bol nestaje u roku od dva minuta.

Artritis:
Osobe koje pate od artritisa mogu svakodnevno uzimati, ujutro i uveče, 250 ml tople vode sa dve kašike meda i jednom kašičicom cimeta. Ako se redovno uzima, može se ublažiti i hronični artritis.

Opadanje kose:
Osobe koje pate od gubitka kose ili ćelavosti, pre pranja kose potrebno je da nanesu mešavinu od toplog maslinovog ulja, jedne kašike meda, jedne kašičice cimeta i da nakon 15 minuta isperu.

 

Infekcije mokraćne bešike:
U čašu mlake vode dodajte 30 grama cimeta i jednu kašičicu meda i popijte. Pomenuta mešavina uništava bakterije u mokraćnoj bešici.

Zubobolja:
Napravite pastu od 1 kašičice cimeta i 5 kašičica meda i nanesite je na bolni zub. Možete nanositi 3 puta dnevno sve dok zub ne prestane da boli.

Prehlada:
Nebitno da li se radi o najobičnijoj ili o ozbiljnoj prehladi, uzimajte 3 dana 15 ml toplog meda sa jednom četvrtinom kašičice cimeta. Ovaj lek će izlečiti hronični kašalj, prehladu i pročistiti sinuse.

Bol u stomaku:
Cimet i med, kada se uzimaju zajedno, smiruju nemirni želudac te pomažu kod lečenja čireva na želucu.

Imunitet:
Dnevna upotreba meda i cimeta jača imunitet, te štiti organizam od napada virusa i bakterija. Istraživanja pokazuju da med sadrži obilje vitamina, te da njegova redovna upotreba jača bela krvna zrnca koja se bore protiv bakterija i virusnih oboljenja. 

Loša probava:
Pospite cimet na 30 grama meda i konzumirajte pre obroka. Mešavina ublažava kiselinu u želucu i pomaže varenje i najtežih obroka.

Bubuljice:
Napravite pastu od 3 kašike meda i kašičice cimeta, te je nanosite na bubuljice pre spavanja i ujutro ispirajte mlakom vodom. Ako se redovno nanosi tokom dve sedmice, bubuljice nestaju kao rukom odnešene.

Kožne infekcije:
Mešavina jednakih količina cimeta i meda leči skoro sve vrste kožnih infekcija.

Loš zadah: U toplu vodu dodajte 1 kašičicu meda i cimeta te dobijenom mešavinom isperite grlo i usta. Imaćete svež dah tokom celog dana.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...