Nije nemoguće izgledati savršeno ni na +40 stepeni

5 saveta za leto bez briga

Čim krenu vreli letnji dani, dame počinju da muče neka pitanja u vezi sa negom i lepotom. Zato, donosimo odgovore na ona najčešća
Nega 09.07.2013. - 18:45h
Foto: Shutterstock

Čim krenu vreli letnji dani, dame počnu da muče neka pitanja u vezi nege i lepote. Visoke temperature zahtevaju malo drugačiji tretman lica, kože i kose od onog tokom zimskih dana. Dileme su brojne, zato vam donosimo odgovore na one najčešće. Pa, da vidimo.

 

Smem li da koristim staru kremu za sunčanje?
Kremama i losionima za sunčanje rok trajanja obično je tri godine. Zato, ako ste ih čuvali na hladnom mestu, najverovatnije su još upotrebljivi, ali  proverite kad im ističe rok.

 

Da li UV lampe koje se koriste za gel-manikir uzrokuju rak?
Prema istraživanjima, vreme provedeno pod takvim lampama (6-10 minuta) bezbedno je. Međutim, dermatolozi ipak preporučuju zaštitu. Zato zamolite svoju manikirku da vam pre manikira uradi masažu kremom sa zaštitnim faktorom SPF 30.

 

Koji su preparati najbolji za problematičnu kožu?
Držite se proizvoda koji imaju oznaku non-comedogenic. To znači da ne zatvaraju pore, odnosno da ne uzrokuju akne.

 

Lice je leti prljavije. Da li ga treba češće čistiti?
Sasvim je dovoljno da lice očistite dva puta dnevno. S vremena na vreme uradite i blagi piling jer UV zraci usporavaju regeneraciju kože, što dovodi do zatvaranja pora.

 

Šta da radim ako izgorim na suncu?
Postoji nekoliko tretmana koji smiruju kožu - od nanošenja gela sa aloe verom, konzumiranja „aspirina“, do mazanja opekotina jogurtom. Koža uvek mora biti hidrirana, pa kad izgorite, unosite veće količine tečnosti nego inače kako biste joj omogućili da se regeneriše. Veoma je važno da nipošto ne ljuštite kožu!

 

Prevencija je najbolji lek protiv opekotina od sunca i kako biste to sprečili, uvek nosite s sobom zaštitnu kremu, a ako idete u vodu, obavezno je nanesite i kad izađete.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...