Najbolje iz prirode

So u službi lepote: Napravite domaći piling za telo, dezodorans, sprej i masku za kosu!

Pomoću soli možete napraviti različite preparate za negu, a preporučuje se da odaberete morsku so krupnog zrna
Nega
16:14h
So u službi lepote: Napravite domaći piling za telo, dezodorans, sprej i masku za kosu!
Foto: Thinkstock

Kada je u pitanju zdravlje bubrega i vitka linija, svi pokušavamo da konzumiranje soli smanjimo na minimum, kako bismo izbegli zadržavanje vode u organizmu.

Međutim, kada je u pitanju nega kože, so i te kako može da bude korisna. Štaviše, kad pročitate za šta se sve može koristiti, verovatno ćete je nabaviti u velikim količinama!

7 čudotvornih upotreba soli pročitajte OVDE.

Napomena: Kada pravite domaće proizvode za lepotu, najbolje je da odaberete morsku so krupnog zrna.

Sprej za talasastu kosu

Želite talasastu kosu kao sa plaže, koje su proslavile dugokose poznate cice? Napravite domaći sprej koji će vam pomoći da postignite takvu frizuru! U vruću vodu sipajte kašiku regeneratora i 4 kašike soli. Promešajte i sačekajte da se ohladi, pa prespite u bočicu sa raspršivačem. Koristite isto kao proizvode za stilizovanje lokni.

Piling za telo

So je odličan sastojak za piling iz kućne radinosti. Pomešajte je sa maslinovim uljem i istrljajte celo telo, naročito područja zahvaćena celulitom.

Kako možete napraviti piling protiv strija, pročitajte OVDE.

Dezodorans

Naravno, ne predlažemo da dezodorans zamenite solju, ali ako ste trenutno ostali bez njega, a želite da se zaštitite od neprijatnih mirisa, nakon tuširanja lagano istrljajte područje ispod ruke sa malo soli.

Maska za volumen

Uz pomoć soli možete da napravite masku za veći volumen kose. Dodajte kašičicu soli u svoj uobičajeni regenerator, pustite da odstoji 20 minuta i nanesite na kosu. Isperite nakon 15 minuta i uživajte u predivnoj, bujnoj kosi.

Napravite masku od kokosovog ulja koja dubinski hrani kosu! Više pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs