Jednostavna nega

Proteini daju čvrstinu, beli luk ubrzava rast: Pet trikova za savršene nokte!

Kako biste izbegli štetna jedinjenja iz lakova za nokte, obavezno čitajte deklaracije, a vazelinom možete vratiti preko potrebnu hidrataciju i ubrzati rast noktiju
Nega
20:48h Autor:
Proteini daju čvrstinu, beli luk ubrzava rast: Pet trikova za savršene nokte!
Foto: Shutterstock

Složićete se - nemamo uvek ni vremena ni novca za kozmetičke tretmane i profesionalni manikir.

Međutim, postoji nekoliko trikova da svoje nokte održavate zdravim, jakim i lepim, bez velikih troškova i gubljenja vremena!

Kako da prestanete da grickate nokte, saznajte OVDE.

Proteini

Nokti se sastoje od proteina, pa je za zdrave i jake nokte važno da konzumirate hranu bogatu belančevinama, poput jaja i mesa. Za brži rast i čvrstinu korisni će biti i proteinski napici sa dodatkom vitamina D.

Moćni beli luk

Prepolovite čen belog luka, pa polovinama dobro istrljajte nokte. Sokovi iz luka ubrzaće rast noktiju.

Jednostavne trikove za duže nokte možete pronaći OVDE.

Obavezni vazelin

Ručno pranje sudova pomoću jakih hemijskih sredstava uništiće vaše nokte. Treba li uopšte spominjati da su rukavice apsolutni imperativ prilikom pranja sudova? Rast podstaknite i redovnim sečenjem noktiju, a pre spavanja obavezno nanesite vazelin na celu površinu nokta i okolnu kožicu.

Nezaobilazno maslinovo ulje

Suvi nokti lakše se lome, pa osigurajte njihovu elastičnost i vlažnost sa nekoliko kapi maslinovog ulja. U slučaju velike isušenosti, nanosite ih na površinu nokta svakih nekoliko sati, sve dok ne primetite promenu.

Šta oblik noktiju otkriva o vama, pročitajte OVDE.

Čitajte deklaracije

Izbegavajte nanošenje lakova za nokte koji sadrže štetna hemijska jedinjenja, kao što su sulfonamidi, tolueni i formaldehidi, jer oni narušavaju prirodnu ravnotežu strukture nokta. Umesto toga, posegnite za prirodnim preparatima za ulepšavanje.

Trikove za savršeno lakiranje noktiju možete pročitati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs