Korak po korak

Napravite vosak za depilaciju: Uklonite dlačice na prirodan način!

Ukoliko želite da preskočite odlazak u kozmetički salon, napravite sami domaću pastu za depilaciju gotovu za svega dva minuta.
Nega
01:58h Autor:
Napravite vosak za depilaciju: Uklonite dlačice na prirodan način!
Foto: Thinkstock

Visoke temperature sa sobom donose laganiju odeću koja otkriva kožu. Upravo to je razlog da pripremite telo za pokazivanje, a jedan od osnovnih načina je uklanjanje dlačica. Ukoliko želite da preskočite odlazak u kozmetički salon, napravite sami domaću pastu za depilaciju gotovu za svega dva minuta.

Potrebno vam je:

- 1 šoljica šećera

- 1/4 šoljica meda

- pola limuna

- štapić za sladoled

- pamučne tračice

- kukuruzni šećer (gustin)

Priprema:

Sastojke pomešajte u jednu posudu. Grejte ih u mikrotalasnoj na najjačoj temperaturi oko dva minuta. Svakih 30 sekundi promešajte. Kada se sastojci otope i povežu, ostavite da se malo ohladi, te smesu prelijte u plitku staklenu posudu. Ostavite da se potpuno ohladi do sobne temperature te krenite s upotrebom.

OVDE pročitajte kako da izdepilirate bikini zonu.

Upotreba:

Pre nego što krenete s depilacijom, kožu dobro operite sapunom i osušite peškirom kako biste uklonili bilo kakve tragove masnoće na koži. Na kožu nanesite kukuruzni šećer u vrlo tankom sloju, a višak odstranite dlanovima. To će ukloniti masnoće, zaštititi kožu i omogućiti bolje prijanjanje i lakše čišćenje kože od voska.

Štapićem od sladoleda u smeru rasta dlačica nanesite tanji sloj smese, te ga prekrijte pamučnom trakom. Protrljajte traku i utisnite je u smesu pokretima u smeru rasta dlačica.

Ostavite da odstoji oko minut, te brzim pokretima povucite traku suprotno od smera rasta dlačica. Postupak ponavljajte dok ne uklonite sve dlačice.

OVDE pročitajte kakvu intimnu frizuru muškarci vole da vide na ženama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs