Korisno znati

Opasnosti po kožu: 6 stvari za koje možda ne biste pomislili da su štetne!

Iako nema dovoljno dokaza da mleko izaziva pojavu aknu, određene studije su pokazale da je koža čistija i elastičnija nakon prestanka konzumiranja mleka
Nega
22:28h Autor:
Opasnosti po kožu: 6 stvari za koje možda ne biste pomislili da su štetne!
Foto: Thinkstock

U moru studija, uvek postoji neka koja će nas naučiti kako ta i ta namirnica ili navika šteti našoj koži. Bilo da su to saveti koji se odnose na to kako da pravilno negujemo lice, ili šta da po svaku cenu izbegavamo, nije na odmet biti u koraku sa poslednjim bjuti trendovima, piše Elle.rs.

Međutim, šta je sa opasnostima po našu kožu na dnevnoj bazi? Uz pomoć dermatologa, izdvojili smo potencijalne “neprijatelje” vaše kože, na koje verovatno nikada niste ni pomislili.

OVDE pročitajte šta sve može soda bikarbona u službi lepote.

Ljubimci

Imate osip na koži, a nemate pojma odakle ili zbog čega? Kad ste se poslednji put igrali sa psom ili mačkom? Obavezno posetite veterinara, ali i vi lekara, jer je moguće da vaš ljubimac ima grinje koje lako mogu da izritiraju vašu kožu.

Konzumiranje mlekaKo bi rekao da mleko može da izritira vašu kožu?! Iako nema dovoljno dokaza da mleko izaziva pojavu aknu, određene studije su pokazale da je koža čistija i elastičnija nakon prestanka konzumiranja mleka. Ukoliko se ispostavi da je to i vaš slučaj, neophodno je da vitamin D i kalcijum nastavite da unosite kroz neku drugu namirnicu.

OVDE pročitajte kako da napravite zdravu masku za lice sa krastavcem i medom.

Kreme za smirivanje kože

Kada vam se upali koža, većina dermatologa će vam prepisati kreme koje će vam pomoći oko smirivanja kože i hidratacije. Ali te kreme ne treba da koristite u nedogled. Samo dok vam se alergija ne povuče. Ukoliko nastavite da koristite ove kreme i nakon propisanog vremena, naćićete se u situaciji kako vam koža biva tanja, bleda a pojaviće se i bore.

DžinsKoliko puta vam se desilo da nosite preuzane farmerke koje su vam izazvale crvenilo oko struka? Vodite računa. Jednu običnu alergiju može da izazove nikl koji se nalazi na dugemetu ili nitnama.

OVDE pročitajte pet trikova sa kosom uz koje ćete izgledati mršavije.

Limeta u margaritamaProleće i leto su idealno doba za koktele. Ukoliko obožavate da u vrelim danima ispijate margarite, možda je bolje da limetu prosto ostavite u čaši. Ako odlučite da je "iscedite”, obavezno posle toga operite ruke, jer limeta u sudaru sa sunčevim zracima može da izazove fitofotodermatitis, tip alergije koja može da potraje i po nekoliko nedelja

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs