obavezno pročitajte

SAMO AKO SE OVAKO KORISTE RADE POSAO: 3 popularna kozmetička proizvoda koja koristimo na pogrešan način!

Bjuti industrija danas je veoma raznolika.

Nega
Autor:
SAMO AKO SE OVAKO KORISTE RADE POSAO: 3 popularna kozmetička proizvoda koja koristimo na pogrešan način!
Foto: Shutterstock

Brendovi nude razne proizvode za čišćenje, podmlađivanje, hidriranje i negu kože - pa biranje savršenog proizvoda ponekad može biti izazov.

Ali čak i kada odaberete pravi proizvod i počnete da ga koristite, primećujete da ne funkcioniše. Naravno, problem može biti u tome što vam proizvod ne odgovara ili nije napravljen na najbolji mogući način. Ali nemojte žuriti da krivite kompaniju koja ga je napravila: možda samo koristite proizvod na pogrešan način.

Nepravilna upotreba kozmetičkih proizvoda može dovesti do problema ne samo kože, već i zdravlja. Zbog toga je važno pre upotrebe pročitati etiketu proizvoda: na ovaj način će efekat proizvoda biti primetniji i nećete moći sebi da naštetite.

Evo tri najpopularnija proizvoda koja najverovatnije koristite pogrešno.

Micelarna voda

Micelarna voda je vrlo slična toniku, jedina razlika je u tome što ne sadrži alkohol. Sadrži druge aktivne sastojke (micele) i sva nečistoća koju sakupe ostaće na vašem licu ako ne isperete lice vodom. Kada je micelarna voda dugo u kontaktu sa kožom, deluje kao sapun, a to dovodi do iritacije. Pored toga, postoje studije koje sugerišu da micelarna voda koja se ne opere sa kože može dovesti do preuranjenih bora. Takođe, kozmetolozi su sigurni da nije namenjena dubokom čišćenju kože - micelarna voda za to jednostavno nije sposobna. Stoga to može biti odličan prvi korak u čišćenju, ali sigurno ne i jedini.

Maska za lice

Sve vrste maski za lice treba koristiti u skladu sa uputstvima na pakovanju. Ne ostavljajte masku na licu preko noći ako proizvođač to ne kaže - to može dovesti do ozbiljnih problema sa kožom. Šit maske sa lica treba ukloniti pre nego što se osuše; ako se osuši, maska će početi da upija vlagu sa kože, što će kožu učiniti suvom. Isto je i sa glinenim maskama za lice - treba ih nanositi u debelom sloju, tako da vlaga sporije isparava. A morate ih ukloniti dok su još lepljive, a ne kada su se osušile na koži.

Termalna voda

Mnogi koriste terminalnu vodu za zasićenje kože korisnim mikroelementima - posebno se aktivno koristi tokom leta. Ali u stvari, termalna voda, kao i svaka druga, nije u stanju da hidrira kožu, jer jednostavno isparava sa njene površine. Da bi bila korisna, trebalo bi je primeniti kao drugi korak u vašoj svakodnevnoj rutini: nakon što očistite lice i pre nego što nanesete kremu. Samo u ovom slučaju koža će moći da upije korisne supstance iz termalne vode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs