probajte

HIDRIRA KOŽU, ZATEŽE BORE: Urea je obavezan dodatak za negu lica posle 30-te godine!

Mnogi izbegavaju kozmetiku sa ureom, jer se plaše imena.

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Zaista, naziv supstance rečito nagoveštava način njegove proizvodnje, međutim, urea se već dugo ne pravi iz urina, već se veštački sintetiše u specijalnim laboratorijama (i često nosi ime - karbamid).

Obe opcije se mogu naći na nalepnicama za kozmetiku - hemijski sastav supstanci je identičan.

Šta je urea?

Jedinstvena supstanca koja može da povuče vlagu iz dubokih slojeva kože i „zaključa“ je u gornji sloj epitela, ostavljajući kožu mekom, hidriranom i zategnutom. Proizvodi sa ureom izvrsno rade piling kože lica i tela (važno je odabrati pravu koncentraciju). Pored toga, supstanca deluje kao neka vrsta provodnika za druge aktivne sastojke, pa se često može naći u kozmetici protiv starenja sa kolagenom, hijaluronskom kiselinom i keramidima.

U različite svrhe potrebno je odabrati kozmetiku sa različitim koncentracijama uree. Na primer, u kremama i serumima za lice nikada ne prelazi 10%, a ako je proizvod namenjen za normalnu kožu tada će optimalna koncentracija biti 3-5%. Za telo možete odabrati proizvode sa koncentracijom do 30%, a za izuzetno suva područja - laktove i stopala - do 40%.

Naše telo sintetiše ureu, ali s godinama (kao u slučaju kolagena) proizvodnja se usporava. Zbog toga stručnjaci posebno preporučuju obraćanje pažnje na sredstva protiv starenja sa ureom i drugim aktivnim sastojcima - kolagenom, hijaluronskom kiselinom, vitaminima C i E i retinolom. Njihov ionako moćan anti-age efekat pojačaće se sposobnošću uree da „provodi“ aktivne supstance u duboke slojeve epitela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...