Za negovanu bikini zonu i glatke noge

Kako sprečiti urastanje dlačica

San svake žene tokom letnjeg perioda su glatke noge i negovana bikini zona čiji izgled najčešće narušavaju urasle dlačice. Otkrivamo kako se neželjeno urastanje može smanjiti
Nega
02:16h
Kako sprečiti urastanje dlačica

Najčešća posledica invazivnih tretmana depilacije su urasle dlačice. Ovaj zdravstveni i estetski problem nastaje kada dlačica prilikom ponovnog rasta menja svoju putanju i umesto da izađe na površinu kože ona ponovno urasta, nakon čega dolazi do upale. Neželjeno urastanje može se smanjiti i to pomoću 2 vrlo blagotvorna prirodna preparata.Piling protiv urastanja dlačica:

Piling služi za uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože koje je pre depilacije važno ukloniti jer blokiraju rast dlačica i uzrokuju njihovo urastanje. Za pripremu pilinga potrbno je pola šoljice maka u zrnu i 1 šoljica bademovog ulja.

Priprema: U staklenoj posudi mešajte mak i ulje dok ne nastane ravnomerna smesa, ostavite je da odstoji pola sata dok se sastojci ne sjedine nakon čega je spremna za upotrebu.Način upotrebe: Pripremljeni piling nanesite na sunđer i nežnim kružnim pokretima utrljajte preko cele površine kože koju pripremate za depilaciju. Zrnca maka napraviće invaziju na odumrle ćelije, dok će ulje badema kožu smiriti i nahraniti, te joj podariti potrebnu vlažnost.

Krema protiv urastanja dlačica

Bentonit glina se u dodiru s vodom ponaša kao sunđer, te iz kože izvlači toksine i višak masnoće. Zahvaljujući antivirusnim svojstvima obnavlja oštećenu kožu i otvara pore kako bi ponovan rast dlačice bio olakšan. Za pripremu kreme protiv urastanja dlačica potrebno vam je: 1 kašika meda, 1 kašika bentonit gline (možete je nabaviti u bolje opremljenim apotekama), 7 kapi ulja vitamina E, 3 kapi eteričnog ulja kamilice, lavande i čajevca.

Priprema: U staklenoj posudi mešajte glinu i med dok ne dobijete homogenu masu, potom u nju dodajte ulje vitamina E i eterična ulja. Kako biste dobili što kremastiju teksturu, u smesu dodavajte kap po kap tople vode i dobro umešajte.

Način upotrebe: Nakon pilinga i depilacije, noge dobro isperite u toploj vodi i posušite, potom na celu površinu nanesite pripremljenu kremu i pustite oko 15 minuta da deluje. Nakon toga, smesu nežno uklonite peškirom ukvašenim toplom vodom i posušite površinu kože.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs