Korisno znati

Zbogom iziritiranoj koži nakon brijanja: Cake za savršeno glatke noge!

Brijanje nogu nije nešto što je komplikovano, ali sledeći saveti pomoći će vam da izvučete maksimalan efekat i izbegnete neprijatne posekotine i iritacije kože

Nega 04.07.2015. - 16:37h
Foto: Shutterstock

Iako danas postoje različiti naičini za uklanjanje neželjenih dlaka, i dalje je najrasprostranjenije brijanje, najbrži i najjednostavniji metod za dobijanje glatke kože. Žene više vole brijanje, jer je to najbezbolniji način da se reše malja.

 

Brijanje nogu nije nešto što je komplikovano, ali sledeći saveti pomoći će vam da izvučete maksimalan efekat i izbegnete neprijatne posekotine i iritacije kože.

 

Brijte se tokom ili odmah posle tuširanja.
Topla voda otvara pore i omekšava dlake. Zato je idealno vreme za brijanje odmah nakon tuširanja ili za vreme tuširanja, odnosno 5-10 minuta od početka tuširanja. Brijanje treba da bude poslednje što ćete obaviti pod tušem.

 

U prošlosti, često su se u berbernici mogli videti ljudi sa peškirima preko lica. Pa, ukradite ideju, tj. ako ne planirate da se tuširate, noge zamotajte u peškir natopljen tolpom vodom.

 

Zbogom dlačicama na licu i telu: Drevni ruski recept zauvek uklanja malje!

 

 

 

Uradite piling nogu.
Plining kože pre brijanja vrlo je bitan, zato što ćete tako odstraniti mrtvi sloj kože da biste dlake brijali što bliže koži. Ako ne uradite piling, mrtva koža, ne samo da će sprečiti precizno brijanje, nego će vam vrlo brzo otupeti brijač. Osim toga, piling će povući i neke od uraslih dlačica.

 

Uvek koristite penu ili gel za brijanje.
Proizvodi za brijanje omogućavaju brijaču da klizi glatko i lako, smanjuju rizik od posekotina i iritacija kože, a pored toga i hidriraju kožu. Mnogi eksperti za bolje rezultate preporučuju ženama da koriste četku za nanošenje pene za brijanje. Kada nanesete penu ili gel, ostavite da nekoliko minuta dlaka omekša, pre nego započnete brijanje. Ako nemate pjenu ili gel, iskoristite regenerator za kosu. On je odlična zamena za penu. Nanesite ga na noge i ostavite barem 5 minuta, da omekša dlake.

 

Pre nego što počnete da brijete noge, pazite da vam koža nije naježena. Naježena koža je najčešći uzrok pojave crvenila i malih posekotina. Kada je koža naježena, dlake se dižu, pa tako možete da zakačite mali deo kože. Da biste ovo izbegli, tuširajte se toplom vodom, a ako se naježite, sačekajte da prođe.

 

Male grudi, jaki bokovi, kratke noge: Birajte kupaći prema svojoj građi!

 

 

Noge brijte u suprotnom smeru od rasta dlake.
Da biste dobili super glatku kožu, brijač vucite od zgloba prema kolenu. Međutim, ako imate osetljivu kožu, pridržavajte se pravila koje kaže da se brijete u istom pravcu u kojem dlake rastu. Vucite brijač lagano, bez pritiskanja. Ako vidite da morate da pritiskate brijač, znači da isti nije dovoljno oštar.

 

Ne prelazite dva puta preko istog mesta. Brijač mora biti toliko oštar tako da jednim potezom otklonite sve ili bar većinu dlaka. Ako vam poneka dlaka promakne, sredite to pincetom, ne “stružite” brijačem. Tako ćete da izbegnete crvenilo.

 

Često ispirajte brijač. Upravo to zaboravljamo često. Posle svakog poteza od zgloba do kolena, operite brijač da biste odstranili dlake. Ukoliko to ne radite često, nagomilane dlake i mrtva koža em neće dozvoliti precizno brijanje, em može da vam iritira kožu.

 

Budite spori i strpljivi. Mi žene smo uvek u nekoj žurbi, ali bolje je i da kasnite dva minuta, nego da po nogama imate posekotine i crvene linije. Posebnu pažnju obratite na zglobove i kolena. Zbog njihovog oblika, ovi delovi nogu najlakše mogu da stradaju od žileta. Kada brijete koljeno, obavezno savijte noge, jer će tako koža biti zategnutija.

 

Za glatke noge i zadnjicu: 3 brza recepta za telo bez celulita

 

 

 

Posle brijanja ne koristite sunđer ili mrežu za tuširanje. Koža se odlično pilinguje brijanjem i ne samo da nema potrebe za sunđerom ili mrežom, nego tako možete i bespotrebno da nadražite kožu.

 

Operite se toplom, pa hladnom vodom. Topla voda će odstraniti penu ili gel, a onda će hladna voda osvežiti kožu i zatvoriti pore. Posušite kožu peškirom i namažite sa bebi uljem. Ako imate vremena, najbolje bi bilo da pustite da se koža sama osuši. U suprotnom, koristite peškir, ali ne trljajte kožu. Bebi ulje je najbezbedniji izbor za njegu kože posle brijanja. Losioni i mleka za telo su parfimisani i mogu da nadraže kožu. Bebi ulje će je omekšati i dati nežan i mekan izgled.

 

Sve ženske muke kada dođe leto: Nasmejaće vas do suza! (VIDEO)

 

Dodatni saveti:

 

Nemojte da se brijete ujutro odmah nakon buđenja. Sigurno ste primetili da je odmah ujutro koža pomalo otečena, pa tako ne možete da se izbrijete blizu korena. Ili se brijte uveče ili sačekajte bar pola sata pošto ustanete iz kreveta.

 

Redovno menjajte brijače ili žilete. Nedovoljno oštar brijač može da iritira kožu i da uzrokuje neprijatno crvenilo, a ako tokom brijanja pritiskate brijač, jer je tup, i posekotine. Ako je dlaka duga, prvo je skratite makazicama. Tako će brijač lakše da klizi uz nogu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...