Pogledajte

Kako izabrati savršen oblik noktiju: Dužina prstiju je presudna (FOTO)

Ruke i prsti će izgledati lepše i elegantnije ukoliko negujete pravi oblik noktiju koji vam najviše odgovara

Nega
Autor:
Kako izabrati savršen oblik noktiju: Dužina prstiju je presudna (FOTO)
Foto: Profimedia

Savršen oblik noktiju koji će pristajati baš vama zavisi od dužine i oblika vaših prstiju.

Bez obzira na trendove koji vladaju, uvek se treba držati ovoga kako bi vam ruke i nokti izgledali lepo i negovano, a ne veštački i potpuno neprirodno.

Evo koji oblik odgovara kojem tipu prstiju:

1. Ovalni nokti

Ovalni oblik noktiju liči na badem oblik, ali nokat se više oblikuje kao jaje, bez zašiljenja na vrhu koje odlikuje bademasti oblik. Pristaje manjim šakama sa kratkim prstima, jer vizuelno produžava prste i čini ruke suptilnijim i elegantnijim.

2. Okrugli nokti

Ako su vam prsti krakti, nokatna ploča široka, a šaka prosečne veličine, vaši nokti bi trebalo da imaju okrugli završetak. To će dati nežniji izgled i vizuelno suziti široku nokatnu ploču. Takođe, prsti će delovati izduženije i elegantnije.

3. Četvrtasti / pravougaoni oblik

Ovaj oblik je dobar izbor samo za dame koje imaju ravnu nokatnu ploču i dugačke prste. Kod svih ostalih viozuelno skraćuje prste i deluje potpuno veštački.

4. Pravougaoni oblik sa zaobljenim ivicama

Većini ljudi nokti prirodno rastu u ovom obliku, pa ga je najlakše održavati i svakome lepo stoji.

5. Oblik badema

Ovaj oblik pomaže da vam prsti izgledaju duže i tanje, te odgovara damama sa kraćim i punijim prstima.

6. Stileto nokti

Ovaj oblik noktiju je izuzetno dramatičan. Odnosi se na veoma dugačke nokte izrazito zašiljene od sredine ka vrhu. Retko kome dobro stoji, baš zbog neprirodne dužine noktiju i ne može da opstane bez gelova.

7. Kovčeg ili balerina oblik

Pravougaoni oblik koji je dodatno sužen sa strane na vrhovima, ali zadržava geometrijsku četvrtastu formu. Dobar je izbor za dame koje imaju jake, duge nokte i tanke prste.

8. Oblik ruža

Ovo je trenutno jedan od najpopularnijih oblika noktiju jer vizuelno izdužuje prste i odgovara damama sa kratkim prstima. Nose se i dugi i kratki nokti ovog oblika, koji je osmislio umetnik Park Eunkjung. (Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs