KORAK PO KORAK

Kompletan vodič za samostalno šišanje: Skratite šiške ili krajeve, napravite ovu najmoderniju frizuru kod kuće!

Ako je vaša mama ikada uzela makaze i „šerpu“ kako bi vam skratila kosu, razumemo zašto je skraćivanje kose bez frizera poslednja stvar koja vam pada na pamet.

Nega
Autor:
Kompletan vodič za samostalno šišanje: Skratite šiške ili krajeve, napravite ovu najmoderniju frizuru kod kuće!
Foto: Shutterstock

Naravno, mi vam ne preporučujemo da to radite umesto da posetite svog stilistu. Ne preporučujemo vam čak ni skraćivanje šiški ili ispucalih krajeva.

Ipak, postoje trenuci u kojima jednostavno nemate vremena (ili novca) za frizera. Postoje načini na koje možete sami sebi osvežiti frizuru – veoma pažljivo – kod svoje kuće.

Ako vam je hitno da skratite svoje šiške, pobrinite se da one budu čiste i prirodno osušene kako bi njihova prava tekstura izašla na videlo, a potom, uz prave kvalitetne frizerske makaze, skratite ih samo vrhovima makaza, pod uglom koji je paralelan njihovom prirodnom padu.

Sa tim savetima na umu, možete pratiti naše vodiče koji vas vode korak po korak, kako biste svoju DIY frizuru uradile kako treba.

KAKO SKRATITI KOSU

S obzirom na činjenicu da se skraćivanje kose radi na suvoj kosi, ne morate je prati pre nego što počnete. Morate se pobrinuti da je ona glatka i ravna, kako bi nakon skraćivanja bila jednaka.

Prebacite kosu preko glave, četkom skupite kosu u lep, zategnuti, glatki rep, koji stoji na liniji vaše kose, na samom centru vašeg čela. Uzmite češalj i izmerite dužinu svoj prvog sloja – to bi trebalo da bude odmah ispod jagodica ili dna vaše brade. Držite svoj rep čvrsto, potom uzmite makaze i isecite kosu po ravnoj liniji koju ste izmerili češljem. Sada kada ste isekli višak kose po dužini, morate nagnuti glavu napred i staviti češalj iza svoje kose. Držite makaze direktno na kraju vašeg repa i isecite tupe krajeve. Na taj način, vaša kosa će imati nežniju liniju i neće izgledati kao da ste je skratili sekirom. Kada ne vidite više oštrih linija, vreme je da se zaustavite. Skinite gumicu, protresite kosu kako bi pala na svoje mesto i stilizujte po želji.

KAKO NAPRAVITI BOB ILI LOB

Za početak, svoju kosu vežite u uredni rep na zadnjem delu vaše glave koji će biti zategnut toliko da možete doći do svoje donje linije kose. Uzmite makaze i isecite kosu ravno, ispod gumice. Kao rezultat, dobićete kosu koja je do vaših ramena. Na taj način, u zavisnosti od pozicioniranja gumice, možete dobiti bob ili lob, koji neće biti savršen, što se mnogima neće svideti. U tom slučaju, prebacite kosu preko glave, polako secite krajeve svoje kose sa makazama pod uglom od devedeset stepeni. Prebacite svoju kosu nazad, protresite je i potom ispravite ili uvijte.

KAKO SKRATITI ŠIŠKE

Pa, kao prvo, morate podeliti svoju kosu, tako da u šiškama ne završi njen preveliki deo. Potom, upotrebom profesionalnih frizerskih makaza – obične kućne makaze vam neće biti prijatelj u ovom slučaju – i držeći ih pod uglom od devedeset stepeni, polako skraćujte svoje postojeće šiške. Na ovaj naćin ćete ih skratiti i istanjiti, kreirajući mnogo prirodniji izgled.

Nikada nemojte šiške seći ravno preko čela, jer ćete dobiti ravnu liniju koja se kasnije teško može ispraviti ili ublažiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs